Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов Снимка: Ройтерс
Бойко Борисов Снимка: Ройтерс

В правен аспект Борисов няма какво да направи за кворума. Той си управлява човекът. Както видяхте шефът на НАТО беше тук и вървим напред. Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: "Почивай си, бе човек. На 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори спечели. Само Виктор Орбан и Меркел имат толкова".

Така депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков отговори на журналистически въпрос какво може да предприеме премиерът Бойко Борисов за кворума в парламента, който се крепи на косъм заради отсъствието на БСП.

"Борисов направи зрими неща в управлението си. Оправи ми булеварда, на който живея. Слава, та не знам. Меркел, Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе човек. Ти си целия в целувки. Остави ги те да правят кворума, те да внасят машините, ходи в Банкя и си гледай кефа. Ходи на риба. Ела в Будапеща да си караме и да си живеем хубаво. Няма да живеем сто години", обърна се той към премиерът. Той допълни, че ръцете на Борисов не трябва да се извиват в името на кворума в парламента и да наказва този и онзи, защото така НС се превръщал в другарски съд.

„Всеки ден г-н Цветанов е полудял и тича от стая по стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми", коментира още Марков.

Похвали и управлението като заяви, че коалицията с патриотите всъщност се състояла за добро и обясни, че благодарение на тях е била отхвърлена Истанбулската конвенция.

"Благодарение на патриотите беше отхвърлена Истанбулската конвенция до голяма степен. Не е вярно, че обществото е било разделено от нея. То беше обединено срещу нея. Помогнаха много за пакта за миграция. Това са фундаментални въпроси", категоричен бе той.

По-късно в кулоарите на парламента думите на Марков, че Борисов трябва да си почива и да остави кворума на БСП, коментира и депутатът от ГЕРБ Тома Биков. „Г-н Марков и друг път е казвал тази фраза. Не съм му говорител. Не мога да тълкувам какво иска да каже. Моето впечатление, че той по-скоро го казва като приятелски съвет към свой приятел, който има много сериозни ангажименти и отговорности. Иначе няма такова политическо решение изобщо. Не виждам изобщо политическа причина за подобно поведение“, заяви Биков. Той посочи, че е нормално, че като има повече от една партия в парламента, да има извиване на ръце и различни мнения.

"За нас е важно държавата да е стабилна и да няма хаос и политическа криза", коментира пък депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов. Той подчерта, че каквито и проблеми да е имало досега, са се разрешавали. Според него държавата малко по малко вървяла напред.

На въпрос дали патриотите извиват ръце на ГЕРБ за кворума, Ангелов заяви: Марков вероятно е имал предвид друга политическа сила малко по-надолу от нас (бел. авт. - ДПС), а не „Обединени патриоти“. Ние сме подписали програма за управление, в която всичко е казано. Това, че правим определени срещи, това е нормално, защото в едно мнозинство винаги трябва да има срещи, разговори и да се изясняват общите позиции. Това е нормално. Не сме тези ние, които сме извивали ръце. Ние си казваме винаги мнението, никога не сме карали другите да се съобразяват с нас.