Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик определи постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража" за 29-годишният Христо Спасов, който в неделя размаза с дървен кол главата на баба си в къщата им във Велинград.

Делото по мярката, поискана от прокуратурата, беше прекъснато след като обвиняемия колабира и повърна в съдебната зала. Поради това той беше откаран с линейка на Спешна помощ в областната пазарджишка болница, за което съобщихме.

След обстоен преглед, изследвания и наблюдение лекарите не откриват проблеми, които застрашават живота и здравето на арестанта. При възобновяването на делото адвоката на подсъдимия подкрепи прокуратурата в искането й за постоянен арест на клиента му с оглед предотвратяването на нова трагедия. Определението на окръжният съд в Пазарджик може да се обжалва пред апелативния в Пловдив. По информация на "24часа" до момента Христо Спасов не е дал никакви обяснения за убийството на баба си. При първоначалните разпити той е мълчал. Предстои да му бъат направени психиатрична и психологична експертизи.