Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Живко Мартинов (вдясно) и адвокатът му Христо Ботев вървят към специализирания съд.
Живко Мартинов (вдясно) и адвокатът му Христо Ботев вървят към специализирания съд.

Нито прокуратурата, нито Живко Мартинов-Суджука знае какво се е случило с 4-те тона деликатеси, за които бившият депутат от ГЕРБ е подсъдим, защото изнудвал бизнесмен от Добрич да му ги направи. Това стана ясно на първото заседание срещу Мартинов в спецсъда.

“Това къде е стигнал суджукът, не е необходимо на разследването”, каза прокурор Петър Белчев. От своя страна Мартинов твърди, че не е получавал деликатеси.

Той е подсъдим за изнудване през 2012-2013 г. 4 пъти поискал от бизнесмена Антон Проданов общо 4 тона суджук, 30 кг филе “Елена” и 30 кг телешка пастърма. Колбасите били уж за премиера Бойко Борисов и високи хора в ГЕРБ. В сряда Проданов бе конституиран като частен обвинител и граждански ищец по делото. Той търси 36 168 лв. Толкова била стойността на загубите за поискания суджук.

Пред магистратите Мартинов каза, че към днешна дата работи като управител на фирма и че живее в Добрич. “Това дело е фарс”, коментира той. Адвокатът му Христо Ботев обяви, че обвинителният акт срещу клиента му е пълен с неясноти. Съдът не се съгласи и насрочи делото за 9 април.