Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Докато го имаше, населението стигна почти 9 милиона

Ако приемем, че на тази територия от около 1300 години преобладават българите, то биологичният часовник на България вече показва полунощ без 1 десета от секундата. Професор Петър Иванов, който е най-изявеният коментатор на демографските статистики у нас, твърди в едно свое интервю следното - през 2050 г. населението на България ще е 5 милиона, от тях ромите ще са 3,5 милиона, турците – 800 хиляди, а българите – също около 800 хиляди. Представяте ли си? При тази тенденция Бойко Борисов ще падне от власт още през 2030 г.!

Аз лично вярвам повече на проф. Петър Иванов, отколкото на статистиката, тъй като

според нея у нас има едва 300 хиляди роми

и при това бързо намаляват. Очевидната истина е точно обратната - ромите в момента са над 1 милион и безвъзвратно отиваме към смяна на етноса, културата и името на държавата. Бих искал да съм жив само за да видя кой тогава ще им плаща детските надбавки.

И не в количеството на населението е проблемът, а в качеството - това е трагедията на България. Не е толкова важен етносът, колкото нивото на образование, средното айкю (коефициент на интелигентност - бел. ред.), културата. Както е тръгнало, утрешните “българи” няма да могат нито да четат, нито да пишат, нито да си изкарват хляба с почтен труд. Нито пък с непочтен, тъй като дотогава и баламите ще свършат.

Как да се насърчи качеството, а не количеството на нацията? Има само един инструмент - ергенският данък. Само той може да накара образованите да раждат. Детските добавки стимулират раждаемостта при най-бедните и най-безглаголните. Да не говорим, че младите хора с що-годе умерено мизерни заплати у нас нямат право на детски добавки. В момента България е най-глупавата държава на планетата, тъй като сама финансира собственото си изчезване, а за продължаването си пари няма.

В нормалните държави има един инструмент, който

насърчава по-образованите да се женят и да раждат

и той се нарича “семейно облагане”. Пише се обща декларация, тя се дели на членовете на семейството и така ставката за семейните става много по-ниска, например 10 вместо 20 на сто. Така бюджетът не ти дава пари за дете, а обратното – парите си ги изкарваш сам. Държавата просто ти оставя повече от това, което сам си изкарал.

У нас някои партии редовно обещават да въведат семейно облагане. Това е чудесно, но има ли смисъл при днешната данъчна система? При плосък данък 10 на сто, стимулът е толкова мизерен, че не се усеща.

Добре, ще ви го намалят от 10 на 5 на сто. И какво от това? Да речем, че сте млад лекар, каквито у нас са голям дефицит. Постъпвате в държавна болница, дават ви 700 лева начална заплата и ви удържат 70 лева данък, без да броим осигуровките. Ако ви опростят 5 на сто, тоест 35 лева, дали това ще ви насърчи да напуснете дома на родителите, да се ожените и да отгледате поне 1 дете? Абсурд.

За ромско момиче, което започва да ражда още на 12 години и до 18 вече има 5 деца, детските добавки са сериозен поминък. Ако се съчетае с останалите социални опции и възможности, може да се получи доход от 1000 – 1500 лева, без да броим безплатните брикети и тока. За ромската общност това е добре, но за млад специалист в голям град?

Откъде накъде България ще плаща, за да изчезва?

Пак според професор Петър Иванов населението ни намалява с 9 души на час средно, но етническите българи намаляват с 13 човека, докато ромите се увеличават с 4 на час. По данни на здравеопазването майчиният език на 55 на сто от новородените у нас вече не е български.

Голямата част от тези бебета никога няма да научат български (нито английски), няма да могат да четат и да пишат, няма да завършат поне 4 -ти клас, но затова пък ще започват да се репродуцират още от 12-годишна възраст, 3 пъти по-рано от децата на образованите. От къде тогава ще дойде очакваната армия от IT специалисти?

Вече казах за семейния данък, който у нас би имал минимум ефект. Ергенският данък е точно същото, но със знак минус. Ако данъкът върху дохода беше 20 на сто, вероятно можеше и да се мине без него. Но при 10 на сто си трябва и остен.

Как действа един ергенски данък?

Например от 25-годишна възраст нагоре на неженените и бездетните се удържат 5 процента от дохода, а след 30 г. – 10 процента. Ако човек сключи брак, данъкът отпада за две години. Ако му се роди 1 дете, отпада завинаги. Ако има 2 деца, намалява се данъкът върху дохода с 5 процента. При 3 деца – съвсем се отменя.

Така се съчетават и морковът, и тоягата – и подоходното облагане, и наказателният ергенски данък. Размерът на стимула зависи изцяло от доходите на младото семейство и перфектно съвпада със стила на живот. Нещо повече, удръжките от ергените ще се използват за стимулиране на многодетните. Така системата се балансира и самофинансира. Докато в България имаше ергенски данък, населението й стигна почти 9 милиона. След 1991 г. данъкът бе отменен и демографията се засили надолу като пикиращ бомбардировач. Какъв е смисълът да се тръшкаме за насилието в семейството, когато семейството изчезва? В момента 59 на сто от бебетата се раждат извън брак. По-голямо насилие от това да израстеш без нормален баща едва ли може да има.

Този живот не е само купони и масажи

– има и принуда. Като не щеш да гледаш деца – плащай на други да гледат. Вярно, много хора не могат да имат деца по обективни причини и те вероятно ще се обидят. Аз и без това съм наказан от Господ, защо ще ме наказва и НАП?

А честно ли е човек, който с едната заплата храни 4-5 усти, да плаща същия данък като друг, който гледа само себе си? Не, разбира се! В развития свят подобна несправедливост не се допуска, не трябва да се допуска и в България.

Добре, погледнете на нещата по друг начин – ако нямате деца, как ще предадете по-нататък своите гени и памет? Какво ще оставите на вечността? Тарикатите си народиха потомства и ги изпратиха на Запад, разпръснаха си семето по планетата. А вие? Единственият начин да живеете и след смъртта е чрез своя народ и своята нация. Ако народът изчезне и нацията умре, умирате двойно!

Затова – усмихнете се радостно и си платете ергенския данък.

Четете още:

Машините за гласуване ще се окажат пак суджуци

Европа ще получи небивал парламент