Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Спасов СНИМКА: Архив
Христо Спасов СНИМКА: Архив

Раздяла с приятелката му е в основата на трагедията във Велинград, при която 29-годишният Христо Спасов преби майка си и уби баба си с дървен кол, научи "24 часа" от свои източници, запознати с разследването.

Убийството беше извършено в неделя в семейната къща във велинградския квартал Каменица, за което съобщихме. В неделната утрин тлеещият от няколко дни скандал се разгорял с нова сила. Младият мъж обвинявал майка си и баба си, че носят голяма вина приятелката му, на която изключително много държал, да го изостави. Иначе кроткият Христо избеснял след поредното повдигане на болезнената за него тема. Емоциите взели връх и той грабнал дървен кол, с който пребил 48-годишната си майка. Решил, че това не е достатъчно и трябва да накаже и баба си.

71-годишната жена била в леглото си в съседна стая, т.к. наскоро претърпяла операция. Ударите в главата на пенсионерката с дървото се оказали фатални и тя издъхнала от нараняванията. Според разследващи младият мът не е имал намерение да убива възрастната жена, но в яроста си не е премерил силата на ударите. След задържането на убиеца станало ясно, че той не фигурира в полицейските регистри и няма криминални прояви. Тест с дрегер показал, че преди извършване на престъплението не е употребил алкохол или наркотици.

Семейството не е имало и финансови проблеми. Христо е с висше образование и се занимавал с компютри. Бащата на младежа пък бил международен шофьор и в момента на кървавата разпра в дома му бил на път. Повдигнатото от окръжната прокуратура в Пазарджик обвинение срещу Христо Спасов е за умишленото убийство на баба му.