Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Здравейте, това е моята приказка за "Пепеляшка". За първи път. Първо искам да благодаря на Америка за това, че ми даде възможността да сбъдна своята американска мечта. След това искам да благодаря на моята страна - България. Оказа се, че съм първият български актьор на червения килим с толкова много номинации и искам да кажа на всички млади хора, които идват от тази държава, на всички емигранти като мен, Америка е единствената държава, в която мечтите стават реалност. Благодаря! Това каза пред камерите на филмовата Академия българинът Димитър Маринов, който е част от екипа на филма "Зелената книга", спечелил "Оскар" в категория "Най-добър филм". Видеото с изказването на Маринов бе публикувано на официалната страница на Наградите на филмовата академия. 

Докато говореше той посочи българския флаг, с който се качи на сцената взимайки заедно с екипа на "Зелената книга" най-престижната статуетка Оскар. Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.

Във филма Маринов играе второстепенна роля - на руснака виолончелист Юрий Тахт.

Маринов е два пъти носител и на наградата “Златен глобус” - сега като част от “Зелена книга”, а преди години и с участието си в сериала The Americans, където е гост звезда и като такъв го признават за носител на наградата заедно с останалата част от екипа. "Зелената книга" спечели още две награди. Махершала Али като джаз пианиста Дон Шърли получи "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля, а Ник Валелонга, Брайън Къри, Питър Фарели - грабнаха приза за оригинален сценарий.