Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СПРАВЕДЛИВОСТ: Христо Тодоров завежда дела срещу “Миньор” и “Черноморец” през следващата седмица.
СПРАВЕДЛИВОСТ: Христо Тодоров завежда дела срещу “Миньор” и “Черноморец” през следващата седмица.

 

 

Клубът с най-голям бюджет в българското първенство - "Черноморец" (Бургас), дължи 400 хил. лв. за полагане на тревна настилка на фирма "Онтарио Спорт", твърди собственикът на компанията Христо Тодоров.
Парите са за изграждане на покритието на стадион "Лазур", където "акулите" играят официалните си мачове, и за още три терена в тренировъчния комплекс в Сарафово.

"Подписахме договори в размер на 800 хил. лв. за трите тренировъчни терена в Сарафово и още 400 хил. лв. за официалното игрище на "Лазур" - казва Христо Тодоров. - Не са ни изплатили
над 400 хил. лв.

До седмица ще заведем съдебни искове." Ангажиментът към "Онтарио Спорт" е поет лично от президента на "Черноморец" Митко Събев. Отношенията между двете страни се разсъхват през лятото. Тогава тревата на стадион "Лазур" е съсипана.

"Отборът на "Черноморец" изигра седем контроли за девет дни, като пет от тях бяха при проливни дъждове - обяснява причината за проблемите Христо Тодоров. - След това настъпиха много сухи и горещи дни. От клуба не ни бяха казали, че имат проблем с водоснабдяването. Вместо да поливат по 30-35 мин., както са нашите инструкции, те пускат водата
само за пет минути
Получи се парников ефект. Възникнаха гъбни заболявания, които почти унищожиха тревата."
Христо Тодоров поискал да разбере в кого е вината за съсипаната настилка.
"От "Черноморец" не искаха да си признаят грешката - добави специалистът в изграждането на футболни терени. - Събев предложи да се разделим и го направихме."
"Онтарио" има сериозни

финансови претенции

за неизплатени суми в размер на над 400 хил. лв.

"Събев ми каза, че не може да се разплати с нас, защото имал други разходи - допълни Христо Тодоров. - Каза да ги съдим."
Митко Събев отговори, че с думите си Христо Тодоров се опитва да прави PR на гърба на "Черноморец".
"Говори глупости - допълни бизнесменът, който е в чужбина. - Винаги сме си плащали на тях предварително. Дори увеличихме сумата с анекс за 100 хил. лв. Тодоров прави оферта, подписва договор и по средата на работата започва да плаче, че има някакви проблеми. Нека си покаже документите и да се види разликата." Шефът на "Черноморец" не спести критики и към работата на "Онтарио Спорт".

"Под всякаква критика са - добави Митко Събев. - Тревата изгоря след тях. Какво друго да каже, когато той е виновен. Беше нает да се грижи за жив организъм. Това не става от София."

Още по-фрапиращ

е случаят с неизчистените задължения на друг отбор от "А" група - "Миньор" (Пк). От
"Онтарио Спорт" имат претенции за 190 хил. лв. "Сключихме договор за изграждане на ново тревно покритие на техния стадион - разказва Христо Тодоров. - Контрактът беше за 249 500 лв. От тях сме получили 110 хил. лв. Направихме им
нова дренажна система
за която с много внимание и обещания казаха, че ще я вкарат с анекс към договора. Тя струва допълнителни 130 хил. лв., но официално я няма никъде. Признавам, че за нея направих грешка, защото не изработих добре нещата юридически. Разчитах на коректността. Дори и без нея имаме още много пари да получаваме."
Христо Тодоров твърди и интересни подробности около изкопните работи на стадион "Миньор". Ръководството на клуба пожелало предишното ниво на покритието да бъде свалено с 15 см. "Оказа се, че под тях 1/4 от площта бяха антрацитни въглища, 1/4 мраморни скали, а остатъкът - глина и камъни. Изкопахме надолу още 50 см и извадихме
4500 куб. м материал

Всичко това засипахме, за да направим техния терен. Казваха ми, че ще платят, но не се получи. Ходих многократно в Перник, а накрая получих съобщение да не проявявам повече искания, защото е опасно." Изпълнителният директор на "Миньор" ген. Йордан Димитров отговори, че думите на Христо Тодоров са лъжи, след като беше запознат с исканията на "Онтарио Спорт".

"Може би бърка фирмите, с които е работил - коментира ген. Йордан Димитров. - Тодоров е некоректен, щом започва да общува с медиите. Не мога да изнасям
конкретни суми
Договорът е сключен, преди да застъпя като изпълнителен директор в клуба. По мои сведения не става въпрос за подобни пари." Въпреки конфликта Йордан Димитров допълни, че е доволен от изпълнението на новия терен. Президентът на "Миньор" Никифор Вангелов, който е сключил сделката, не вдигаше мобилния си телефон. Христо Тодоров направи революционно предложение при сключване на
бъдещи договори
за изграждане на футболни терени.

"Нека БФС да участва като страна, а "Онтарио Спорт" се задължава да внесе в касата на съюза 15-20%. Условието е да бъде гарант за спазване на контракта и при нарушаване да отнема лиценза на клуба", обясни Христо Тодоров.

ЦСКА коректни с игрищата

"Онтарио Спорт" е една от малкото компании и лица, с които затъналият в борчове отбор на ЦСКА се е отнесъл коректно.
"Работим отлично с ръководителите на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов, които плащат редовно - потвърди шефът на "Онтарио Спорт" Христо Тодоров. - Имаме готовност да започнем тренировъчните терени на стадион "Българска армия" веднага когато ЦСКА получи разрешение от Министерството на спорта."
Фирмата за изграждане на футболни настилки се наема и с ремонта на тревата на самото официално игрище. Стадион "Българска армия" не се ползва от края на миналия сезон. В момента ЦСКА играе домакинските си мачове на стадион "Васил Левски". Ръководството на "червените" обявиха, че от пролетния полусезон се завръщат в своя дом.
"В състояние сме да оправим тревата на "Българска армия" за 33 дни - обещава Христо Тодоров. - В момента водим преговори и почти сме се разбрали. Остава само да подпишем договор."
Шампионатът на "А" група се подновява в края на февруари.

"Локо" (Пд) с нова настилка

"Локомотив" (Пд) и "Литекс" също ще ползват услугите на "Онтарио Спорт" за изграждане на нова настилка, която е съобразена с техните изисквания.
Христо Тодоров се е разбрал със собственика на "смърфовете" Коко Динев по много ексцентричен начин. "Покани ме за последния мач през есента срещу "Черноморец" - спомня си шефът на "Онтарио Спорт". - Попита ме как ще свърши резултатът и добави, че ако позная, аз ще определя условията за изграждане на настилката. Дадох 2:0. За щастие познах."
Гриша Ганчев също има намерение да смени тревата на градския стадион в Ловеч през лятото.

9 години на националния

Тревата на националния стадион "Васил Левски" продължава да бъде в идеално състояние 9 години след като беше засадена, хвали се шефът на "Онтарио Спорт" Христо Тодоров.
"Нямаме проблеми въпреки концертите, които се правят - добавя специалистът. - Единствените неприятности бяха заради саботаж още докато я полагахме. Течеше прословутият ремонт. Един понеделник Батето и Васил Иванов-Лучано, който тогава беше шеф на спорта, заминаха за Йордания и им подариха камили. Във вторник се обадих на Лучано. Казах, че ще взривя всичко, защото не ни бяха плащали от година и половина. Няколко дни по-късно бяха разпръснали тайно естествен посадъчен материал за гъби - мицел. Открихме следи в отводнителната система, но се справихме с напастта."

Генерал Димитров
Генерал Димитров
ЛОШО: В това състояние изглеждаше през август тревата на стадион “Лазур”, след като беше съсипана от дъждове и жеги.
ЛОШО: В това състояние изглеждаше през август тревата на стадион “Лазур”, след като беше съсипана от дъждове и жеги.
ОТНОШЕНИЕ: Един от собствениците на ЦСКА Иво Иванов е коректен към “Онтарио Спорт”.
ОТНОШЕНИЕ: Един от собствениците на ЦСКА Иво Иванов е коректен към “Онтарио Спорт”.
Коко Динев
Коко Динев
Васил Иванов - Лучано
Васил Иванов - Лучано
Митко Събев
Митко Събев