Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Каракачанов: Политиците трябва да спрат да си правят експерименти с българското законодателство Красимир Каракачанов Кадър: БНТ

"Нормално е когато са те избрали за народен представител, да си вършиш работата. Да не ходиш в парламента, но да продължаваш да си взимаш заплатата, да се въртиш по телевизионните студиа и да даваш акъл, не го разбирам", коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов по БНТ отсъствието на БСП от парламента.  

"Смятам, че не е нормално да ограничаваш преференциите. При пропорционална избирателна система, когато партийните централи нареждат листите, е нормално да дадеш възможност на симпатизантите на дадена партия, ако преценят че кандидат номер 12 в листата е по-подходящ от номер 1 или 2, да го преместят, това е демократично, не разбирам защо трябваше да се премахва", допълни министърът. 

"От една страна, искаш да махнеш преференциите, от друга - говориш за мажоритарен вот, пак някакви партийни сметки се правят. Ето, държим местната власт, цялата власт, и мажоритарният вот ще ни даде по-добър резултат. Крайно време е българските политици да спрат да си правят експерименти с българското законодателство конюнктурно в своя полза, защото практиката в България показва, че който го е направил, се обръща срещу него. Ако искаме да накараме хората да спрат да псуват парламентаризма на майка и да не ходят да гласуват, може да продължаваме с всякакви експерименти и тарикатлъци. По-добре партиите да се фокусират върху това, което са обещали да изпълнят", коментира още Каракачанов. 

"За мен въпроса за онази част от циганското население, която смята, че има права, но няма задължения, която смята, че може да посегне върху вашия живот, здраве, имот - не може да продължава, не може да се правим на политически коректни, защото така било модерно в Европа. След 29 години интеграция проблемът е 29 пъти по-голям отколкото през 1990 година. Трябва да спрем тази политика на лицемерие - лицемерие, проявявано от Брюксел до България", коментира Каракачанов въпроса за ромското население.