Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СРАМОТА: Веселин Маринов е пръв приятел на шефа на МВР Цветан Цветанов, но вече две години ползва незаконно чужда песен.
СРАМОТА: Веселин Маринов е пръв приятел на шефа на МВР Цветан Цветанов, но вече две години ползва незаконно чужда песен.

 

Веселин Маринов изпълнява адаптация на песента на Westlife и Даяна Рос When You Tell Me That You Love Me, без да има право.
Това научи "168 часа" след запитване до "Шуберт Мюзик Пъблишинг ЕООД", които контролират 100% от авторските права върху песента - в качеството си на субиздател на територията на България на Warner Chappell Music GmbH и на Kobalt Music.
Още по време на лятното си турне през 2008 г. любимият на шефа на МВР Цветан Цветанов певец изпълни адаптацията си на песента на Westlife. Във версията на Маринов парчето се казва "Когато знам, че ме обичаш". Мелодията е абсолютна същата, а българският текст до голяма степен може да се счита за превод на оригиналния. През 2009 г. песента бе включена в албум на Веселин Маринов, издаден от "Пайнер". От март 2010 клипът є се върти по телевизиите, като в него участва дъщерята на певеца.
На въпрос на "168 часа" към "Шуберт Мюзик Пъблишинг ЕООД" дали изпълнителят на "Моята полиция ме пази" има разрешение за адаптация върху песента на Westlife "When You Tell Me That You Love Me", оттам отговориха: "По отношение на тази песен

имахме постъпило запитване за адаптация

от Веселин Маринов и в момента правата са в процес на уреждане."
Тоест Маринов изпълнява песента по концерти, включва я в албум и върти неин клип, без все още да е получил разрешение за това!
"Щом като изпълнител няма правата за дадена песен, а я е включил в албум и е направил видеоклип към нея, който се върти по телевизиите - това категорично е нарушение", заяви за "168 часа" зам.-председателят на Управителния съвет на "Мюзикаутор" Васил Гюров. "Ако песента беше изпълнявана само на концерти, на които не се прави запис - можеше и да мине някак си. Но в този случай нарушението е очевидно. Дали Веселин Маринов е плагиат или не, ще се реши при евентуално дело в съда - ако той не получи правата", допълни той.
"168 часа" опита да вземе коментар от Веселин Маринов, но той не си вдигаше мобилния телефон до технологичното приключване на броя.

Бояна Бункова, управител на
"Шуберт Мюзик Пъблишинг" ЕООД:
Използването на произведението преди официалното разрешение е неправомерно!

ЗАПИТВАНЕТО от страна на Веселин Маринов да направи адаптация на песента When You Tell Me That You Love Me, изпълнявана от Westlife и Даяна Рос с автори Albert Hammond & John Bettis, постъпи при нас през януари 2010 г. (около година и половина, след като Маринов вече е започнал да използва песента, б. а.) В момента правата са в процес на уреждане.
Не е законно да започне използването на произведението, преди да има официално разрешение и ние сме обяснили това на Веселин Маринов и на служителите от неговия офис. В случая, ако дължимите възнаграждения за авторски права бъдат изплатени от продуцента на Веселин Маринов ретроактивно, това ще легализира използването на песента и за изминали периоди.
Ако не се стигне до положителен развой на въпроса (тоест на Маринов бъде отказано правото на адаптация върху песента, б. а.), ще потърсим обезщетение за неправомерното използване на песента, чиито автори представляваме. Също така българската адаптация на песента ще трябва да бъде изтеглена от продажби и излъчването є по телевизия трябва да бъде преустановено.