Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Желязков - Митьо Очите Снимка: Йордан Симеонов
Димитър Желязков - Митьо Очите Снимка: Йордан Симеонов

Димитър Желязков - Митьо Очите остава за постоянно в следствената килия, тъй като срещу него има доказателства, че евентуално той е лидер на престъпна група за рекет и палежи. Това реши тричленен състав на апелативния спецсъд.

Магистратите посочиха още, че на свобода той може да извърши престъпления, а освен това повдигнатите му обвинения могат да се накажат с тежка присъда.

Пред съда Желязков обяви, че не иска да бъде пускан, а да има възможност да отиде на преглед заради проектилите, останали в него след покушението от 2016 г.

Съдът обаче посочи, че разрешението за медицински прегледи е работа на прокуратурата, тъй като делото е в досъдебна фаза.

Лаконичко магистратите коментираха обвиненията срещу Желязков, като обърнаха внимание освен на това, че е ръководил група от януари до август 2018 г., той е бил подбудител за палежи и изнудвания на територията на област Бургас срещу търговци в погребалния и хотелиерския бизнес.

След заседанието прокурор Николай Христов увери, че на Желязков ще бъде предоставена възможност да посети за пореден път лекар. Медици вече са го преглеждали веднага, след като турските власти го върнаха в София миналия петък. Те са установили, че неговото здравословно състояние е задоволително.