Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ботьо Ботев
Ботьо Ботев

„Малко се преекспонира цялата история около екстрадицията на Очите“, казва криминалист Ботьо Ботев пред Нова тв. Той смята, че деяния на Димитър Желязков, които са по-тежи от тези, за които в момента го разследват, са попадали в полезрението на службите и може би трябва да се върнат към тях. „Категорично няма полицейски чадър над Очите, нито политически“, казва криминалистът.

Според него събирането на оперативна операция е причината да се забави екстрадицията на Очите. „Митьо беше едно обикновено момче“, допълва той. При него нещата са се свели до това, че е влязъл в контакт с хора, на които е бил полезен, смята Ботев.

„Взривът беше предназначен пряко за него“, казва криминалистът. Въпреки това жена му беше жертва на атаката преди години. „Този, който е натиснал копчето, вероятно е сбъркал и припознал Очите с някой, който е бил там“, обяснява Ботев. „Случаят е изключително интересен като работа“, допълва той. Смята, че Димитър Желязков трябва да прецени дали е в достатъчно добро здравословно състояние, за да продължи в дейността, с която се занимава.