Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков
Тома Биков

7% е твърде нисък праг за преференции, за да бъдат преразпределени изборните листи, каза депутатът от ДПС Ерджан Ебатин в сутрешния блок на Би Ти Ви. Така той обясни защо депутатите са гласували против преференциите.

По думите му се дава друг по-справедлив праг за гласуване - изборна квота за съответен район. Ако даден кандидат се яви на избори като независим, той трябва да премине определената изборна квота, за да може да влезе в парламента.

Според Явор Божанков, депутат от БСП, обаче пренареждането на листите от страна на избирателите ще е абсолютно блокирано с промените в изборния закон. На практика преференциите се отменят.

Не съм вярвал, че ще прекарам празника на любовта с БСП, каза в студиото Тома Биков от ГЕРБ по повод това, че през целия 14 февруари и дори през нощта депутатите обсъждаха и гласуваха изборния закон.

Машинното гласуване е много сериозна промяна и затова е добре да се направи по-плавно, каза Биков. Затова за евроизборите ще бъдат вкарани 3000 машини, за местните наесен - 6000, а за парламентарните гласуването ще бъде изцяло машинно.