Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Богоев
Борислав Богоев

Да не се събират по 10 лв. от задължителните полици “Гражданска отговорност”, които да отиват за гаранционния фонд на Националното бюро “Зелена карта”.

Това е едно от решенията на общото събрание на бюрото, което се проведе във вторник, научи “24 часа”.

Според хора от бранша това означава, че най-вероятно цените на полиците няма да се повишават.

Заради мониторинга, който в края на миналата година бе поставен над България, Съветът на бюрата в Брюксел е поискал от нас увеличаване на банковата гаранция от 4 млн. на 5 млн. евро, както и нов презастрахователен договор. Исканията все още не са предявени официално, затова по тях решение не бе взето.

С 14 гласа “за” председателят на бюрото и член на управителния му съвет Орлин Пенев, който подаде оставка по лични причини малко след въвеждането на мониторинга, бе освободен.

Новият председател е Борислав Богоев, който получи 14 гласа “за”. Богоев е бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор и се ползвал с добро име сред застрахователните компании.

Мястото на Пенев като член на Управителния съвет зае Стефан Софиянски. Той спечели двубоя с Пламен Ялъмов. При първото гласуване двамата получиха по 5 “за” и 2 “ въздържал се”. След кратък дебат и преди второто гласуване Ялъмов оттеглил кандидатурата си.