Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРЕДРАГ КНЕЖЕВИЦ
ПРЕДРАГ КНЕЖЕВИЦ

Тежковъоръжени мъже с бронежилетки уплашили жители на столичен квартал, като се появили там в четвъртък вечерта, научи “24 часа”.

Посещението не е случайно и не е свързано със силови групировки. На адреса живее черногорецът Предраг Кнежевиц, който беше арестуван в края на септември м.г. на летище София по молба на съда в родината му, защото е осъден за опит за убийство. На летището го задържаха заради фалшиви документи, с които се опитал да напусне страната. Всъщност Кнежевиц от години живее в София, където има бизнес. На 6 февруари, сряда, Апелативният съд в София го освободил от ареста, където лежи от 5 месеца, с най-леката мярка за неотклонение - “подписка”. В определението на магистратите пише, че трябва да го пуснат от килията незабавно. Това обаче се случва едва на следващия ден, когато решението на съда е получено официално.  

Според публикации в медиите в Черна гора той е един от лидерите на местен престъпен клан и живеел в няколко държави от Европейския съюз. Осъден е задочно на 1 г. затвор заради опит за убийство. Процедурата по екстрадицията му в роината е одобрена от съда в българия, но първо трябва да приключи делото тук за използването на фалшиви документи. След освобождаването на Кнежевиц той се прибрал в квартирата си, за която имал договор за наем. Още същата вечер го посетили мъжете с бронежилетки, за да проверят дали е там.

“Вероятно ги е изпратил човек, който не прави разлика между мярка за неотклонение “подписка” и “домашен арест”, казва адвокатът на Кнежевиц Любомир Таков, потърсен за повече информация по казуса.