Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо той е легален, а ако защитиш гаража си с оръжие в ръка, те съдят

Разбира се, че абортите трябва да бъдат забранени, защото са грях. Абортът си е убийство и не може да бъде право на жената да се разпорежда с утробата си, защото тя не е нейна.

Без да съм някакъв християнски фундаменталист, мисля, че така е редно, и се възхищавам на държави като Полша и Ирландия, които държат на това все още. Може би трябва да се обсъжда все още дали, ако плодът е резултат от престъпление, може да се абортира, но така или иначе си е намеса в работата на Светия дух и много трябва да се обмисли.

Смятам, че моралната криза на нашето общество е свързана много с тази дългогодишна греховна практика. Абортът не е контрацепция, а просто умишлено убийство на нероден все още човек.

В събота Светият синод на Българската православна църква изказа някои съображения по темата, но пакетирани изобщо с вижданията на синода с концепцията за закрила на детето, подготвена от Министерския съвет, и този нюанс потъна в другото дребнотемие като шамарите за непослушните деца.

А въпросът с абортите не е дребнотемие, а форма на узаконено убийство.

Всъщност легалните аборти са майката и бащата на всяко отвратително лицемерие в живота ни. Ние се чудим на всякакви гнусни престъпления, с които е пълен животът ни, но не искаме да признаем, че това сатанинско право предизвиква това всеобщо неуважение към закона. Кой да спазва човешкия закон, щом сме приели, че може да се нарушава Божия заради някаква целесъобразност? Защото това е licence to kill, който всяка девойка придобива при навършване на пълнолетие, без да е Джеймс Бонд.

Смятам, че православната църква трябва категорично да заяви позиция по тази тема, в която да няма нюанси. И да я отстоява, защото такава е шестата Божа заповед, разяснена и от св. Василий Велики. “Умишленото погубване на заченатия плод подлежи на наказание за убийство.”, казва той. Тоест от гледната точка на православното право всичко е ясно. Тъй като това е старозаветна норма, няма разминаване с другите авраамически религии.

Появата на законните аборти е следствие от войнстващия феминизъм, който оставя своята сатанинска сянка и върху комунистическата идеология, и съвременни движения като prochoice феминистките.

Дори и да не може църквата да промени действащото законодателство, е важно да се говори за абортите, за да се разбере, че това не е нещо в реда на нещата, а смъртен грях. Дивя се защо адвокатите на прословутата Истанбулска конвенция дума на обелват за разрешените убийства. Чудят се защо нямат подкрепа от обществото, като всъщност в българските семейства убийствата на фетуси е разрешено, какво толкова, че някой набил жена си (ще й мине) или мъжеложства - това са далеч по-невинни грехове, сравнени с убийството.

А всички казуси, които се отнасят до запазване живота на майката и предполагат умъртвяване на плода, за да бъде запазен животът на майката, са по аналогия като ампутация на крак при гангрена - неприятна част от медицината. Те не могат да бъдат аргумент за запазване на легалността на абортите. Евгеническите аргументи - предпазване на семейството и обществото от олигофрени, не могат изобщо да бъдат разглеждани. Сещам се за отношението към хората със синдром на Даун. Преди 50 години се смяташе, че те са напълно излишно родени и нищо не може да се направи за тях. Днес вече има баскетболисти и супермодели с Даун. Незнайна е Божията промисъл. Това, което си мислим днес, в един следващ момент може да се окаже погрешно, затова всяка намеса в делата на Светия дух е погрешна. Не можем да предполагаме какво ще се случи с един заченат живот, за да си присвояваме правото да го отнемаме заради някаква целесъобразност.

Онзи ден Красимир Каракачанов предложи някаква програма за интеграцията на циганите. Той бе много критикуван главно заради трудовата повинност, която предлага. А трудовата повинност е чудесна мярка за борба с безделниците, но никой не каза и дума против формулировката “безплатни аборти”. Не е нормално държавата да насърчава нещо толкова противочовешко заради някаква програма.