Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка ГЕО КАЛЕВ
Снимка ГЕО КАЛЕВ

Столичната ул. “Фритьоф Нансен” ще стане цялата двупосочна напролет. Причината е удължаването от април на трасето на тролей №7, който ще свързва “Лозенец” с “Люлин”. Част от маршрута му ще покрива трасето на някогашния трамвай №6.

Освен двупосочното движение в участъка между булевардите “В. Левски” и “П. Евтимий”, ще се реорганизира и паркирането по улицата - става успоредно, съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов при проверката на изграждането на тролейбусното трасе.

Новият тролей ще тръгва от “Манастирски ливади” по булевардите “Арсеналски” и “Черни връх”, ул. “Фр. Нансен”, Руски паметник, “Опълченска” до “Люлин”. В обратна посока трасето на най-дългата тролейбусна линия в столицата ще минава през тунела под НДК. Заради промените тази неделя тунелът ще е затворен в посока бул. “Черни връх”.

От вторник ще продължи ремонтът на ул. “Шишман”. Затваря се участъкът от ул. “Граф Игнатиев” до ул. “Ген. Паренсов”. Посоката на движение по ул. “Ген. Паренсов” до “Шишман” ще е откъм бул. “В. Левски”. Работата ще продължи 50 дни.