Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

69-годишна жена от Пазарджик е предала 28 хиляди лв. на ало измамници, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Възрастната жена била измамена по стандартната схема, след като получила обаждане от непознат, който се представил за следовател и поискал помощ за залавянето на телефонни измамници.

Без да се замисли бабата изтеглила от банка спестяванията си от 28 хиляди лв., поставила ги в найлонова чанта и ги занесла под пейка в кварталния парк. По подобен начин, вероятно същите телефонни измамници, успели да вземат 100 лв. и бижутата на съпругата му от 71-годишен мъж от града. За разкриване на измамите в полицейското управление в Пазарджик бил сформиран оперативен екип.

Криминалистите успели да попаднат в дирите и да задържат на 26-годишния Цветан С., който се оказал посредникът, прибрал парите на жертвите, при тези два случая. Проверява се съпричастността на арестувания към други случаи на телефонни измами в региона и страната.

В същото време по заповед на директора на областната полицейска дирекция в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев в населените места на областта тече активна разяснителна кампания, осъществяване от полицейски служители, заради зачестилите случаи на телефонни измами.