Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Не открих в сайта на президента (https://www.president.bg/) отказа за преименуването на софийското летище на името на Жельо Желев. Затова използвам появилите се в медиите текстове.

Допусната е неточност - от президента не сме искали именуване на други обекти освен летището на името на Жельо Желев. Приписана ни е некомпетентност. Първият координационен съвет на СДС знае от кого какво се иска и как действа държавният механизъм по именуването. В писмото ни до г-н Радев е написано съвсем ясно:

"Ще разчитаме на Вашата морална подкрепа при обръщенията ни към съответните компетенти органи на управление, на които ще предложим:

-На ръководството на Софийския университет – да бъде поставен паметник на Желю Желев в двора на Университета.

-На община Кърджали - поставяне на паметник на д-р Желев в града.

-На съответните общински съвети, именуване на улици „Жельо Желев“ в София, Сунгурларе, Бургас, Смядово, Шумен, Разград, Кърджали, Момчилград, Джебел, Крумовград, Хасково.

-На община Шумен - на сградата на гимназия „Никола Вапцаров“, в която е завършил средно образование д-р Жулев, да бъде поставена паметна плоча."

Информираме го какво друго ще правим по този въпрос. Коректно е да знае.

Вместо да се приеме нашата тактичност, започват да ни назидават.

Използвам повода да кажа, че идеята за създаване на Съвет за стратегическо развитие на България не е нещо ново. По-точно е да се каже, че се дава ново име на съществуващата структура в президентската институция. Цитирам сайта на президента:

"ЗВЕНО СТРАТЕГИИ, АНАЛИЗИ И ПРОГНОЗИ

Звено „Стратегически политики, анализи и прогнози“ следи за напредъка по зададените приоритети от президента, провежда текущ мониторинг по теми от дневния ред на България, Европейски съюз и света и подготвя анализи по стратегически за България теми. Основната цел на звеното е да идентифицира политически и икономически тенденции и на най-ранен етап да изготвя позиции по тях. В допълнение се следят добри управленски практики и чужд опит в области, важни за дейността на президентската институция."

(От фейсбук)