Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румяна Бъчварова Кадър: Би Ти Ви
Румяна Бъчварова Кадър: Би Ти Ви

"Докато тези резултати не се потвърдят от други агенции, не бих ги коментирала. Има една стандартна грешка, която винаги присъства. Ще припомня също, че преди 2 години през март, когато бяха парламентарните избори, също имаше прогнози в полза на БСП. Аз не ги приемам за сериозни тези резултати". Така коментира в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви шефът на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова проучването на АФИС за подкрепата към БСП и ГЕРБ за европейските избори.  

"Самокритичният тон на Борисов е обичаен по отношение на партията и показва един реализъм за това какво се случва", коментира Бъчварова. "Господин Цветанов обяви, че партията има вече 96 000 членове. Критичността на премиера се е проявявала винаги, той е казвал, че проблемът на ГЕРБ е в самия ГЕРБ. Ние имаме опоненти и във всеки един момент, за да докажем смисъла на това, което работим, трябва да имаме силата да отговаряме на нашите опоненти", категорична беше Бъчварова.

И допълни: "Имаше такова приближаване на позициите и преди 2 години, неизбежно е една партия, която е толкова дълго на управленска позиция, нормално е да има и протестен вот и недоволни, но той се възприема в нашата среда като крайна позиция. Истинският резултат се оформя в хода на кампанията". 

"Имаме много здрави логични връзки с европейското политическо семейство. Имаме опит да си партнираме с европейски партньори, имаме смелостта и самочувствието да си отстояваме идеите. България в момента има много висок авторитет в европейски контекст. И всичко това може да накара привържениците на ГЕРБ  да идат и да гласуват на европейските избори", каза още шефът на кабинета на Борисов. 

"Нека не забравяме, че въпреки износването си ГЕРБ продължава да има водеща позиция. Опитваме се да не остане нито една тема непокрита, по всеки един повод ние изразяваме позиция. Мисля, че всички разбраха, че трябва да бъдат по-активни", смята Бъчварова. 

"Борисов показа, че съзнава какви са проблемите на партията, с алегорията за синята лампа той каза: ако вие нямате достатъчно морал и съвест да работите както трябва, към вас ще бъде насочен законът", уточни Бъчварова. 

Относно посещението на папа Франциск у нас тя заяви: "Папата ще дойде на 5-6 май. Посланието на такъв лидер, какъвто рядко идва в България, е за глобалния свят. Ние полагаме усилия всичко да мине наред".