Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радваше се като малко дете на новината, че шефовете на "Кардиф" са се съгласили да платят трансферната сума. Чакаха го по-голяма заплата и нови приключения. Зарече се да вдигне голям купон, когато отмине първоначалната лудница. За съжаление няма да успее да изпълни обещанието си", проплаква пред френските медии близък приятел на Емилиано Сала, който загина в самолетна катастрофа над Ламанша.

28-годишният играч се качи на малък самолет, за да пропътува по-бързо разстоянието от Франция до Англия, но не успя да стигне до Острова. Над Ламанша самолетът изведнъж изчезва от радарите. Френски и английски кораби моментално тръгват на спасителна мисия, но усилията им не дават резултат. Екипите на бреговата охрана така и не успяват да открият дори останки от летателната машина "Пайпър Малибу".

Смъртта на играча потресе бившите му съотборници в "Нант".  В предишния си отбор Сала се ползваше с уважението на съиграчи и фенове. Този сезон със сигурност беше най-силният в кариерата му. 187-сантиметровият таран беше отбелязал 13 гола във френската Лига 1 и изоставаше само едно попадение от водача в голмайсторската листа Килиан Мбапе.

На този фон не беше учудващ интереса към 28-годишния нападател от страна на няколко европейски клуба. Най-настоятелни се оказаха босовете на "Кардиф", които се съгласиха да платят рекордните за английския елитен тим 15,5 млн. паунда за правата на Салах. След като трансферът беше осъществен, играчът не се стърпя да се похвали колко е щастлив, че отива да играе в английската Висша лига.

Английските и френските медии твърдят, че играчът едва ли не сам е прогнозирал трагичната си гибел. От самолета той праща съобщение, в което описва всичко, което ще му се случи в последните минути от живота.

"Здравейте, братчета, как сте? Сега съм в самолета, който изглежда сякаш ще се разпадне на парчета. Заминавам за Кардиф, а утре започвам тренировки с новия ми отбор, ще видим какво ще стане. Как сте момчета? Ако до час и половина няма новина от мен... Не знам дали ще пратят някой да ме търси, защото няма да ме намерят, но кой знае.

Олеле, колко

ме е страх",

опитва се да демонстрира чувство за хумор Сала, за да намали стреса от опасното пътуване. Малко след това отново пише на свой приятел, за да му съобщи, че самолетът издава странни шумове. Минути по-късно телефонът му замлъква завинаги.

Въпреки всичко роднините му не губят надежда и обявиха, че ще продължат да търсят Емилиано, въпреки че от полицията преустановиха спасителната операция.