Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илия Рангелов в съда.
Илия Рангелов в съда.

Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години лишаване от свобода наказанието на Илия Рангелов, който уби зверски годеницата си Милена Динова. Кървавият инцидент стана в нощта на 28 декември 2016 г. в с. Куртово Конаре.

Магистратите са завишили наказанието му, вземайки под внимание поведението на подсъдимия по време и след деянието.

Милена е била настигната на безлюдна улица в тъмницата, когато отивала на работа нощна смяна. Единственият, но фатален удар, е нанесен с предварително подготвен нож. След пристигането на разследващите подсъдимият се е опитал да ги насочи към друго лице, което според него било с психични отклонения и се навъртало наоколо. В същото време, като смекчаващо отговорността обстоятелство съдът е отчел, че по време на досъдебното производство Илия направил самопризнания в присъствието на защитник, които са подкрепени и с други доказателства. Участвал в проведения следствен експеримент и подробно описал действията си в нощта на деянието. По време на съдебното следствие подсъдимият отрекъл да е извършвал убийството.

Апелативните магистрати увеличиха и присъденото обезщетение за претърпени болки и страдания на родителите на Милена от по 150 на по 180 хил. лева за всеки от тях. Рангелов е зад решетките, а решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВКС.