Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Велева  СНИМКА: Румяна Тонева/Архив
Мария Велева СНИМКА: Румяна Тонева/Архив

Две от трите дъщери на Мария Велева, която е обвинена, че заедно със съпруга си Свилен Велев е убила баща си в столичния кв. "Люлин" вече напреднали в учението. Момичетата взимали 2 класа за една година, тъй като въпреки че са на 14 и 15 години, те не бяха стъпвали в училище изобщо.

Велева не е пускала трите си дъщери да посещават учебни занятия, за да не станат зависими от наркотици и да се поддадат на лошо влияние. 

За пореден път днес тя поиска Софийския апелативен съд да я пусне с аргумента, че нищо не е сторила и убийството на баща й е извършено от съпруга й Свилен.

В хода на разследването били разпитани и двете непълнолетни дъщери на Мария и Свилен, които разказвали за взаимоотношенията в семейството. Разпитите им били по 5 страници, но в тях момичетата не говорили за самото престъпление.

В момента децата са настанени в социален дом. Най-голямата дъщеря на Мария Велева, която по време на убийството през февруари 2018 година, беше на 18 години, също е поета от социалните служби, тъй като момичето било изключително некомуникативно и несправящо се, защото никога не е посещавало училище.

Мария Велева е в ареста от 22 февруари 2018 година, когато бе открит трупът на баща й Стефан на тераса на метри от входната врата на семейството. Дни преди това възрастният мъж разкри в тв предаване, че има конфликти с дъщеря си и че тя не пуска децата си на училище.