Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Мутафчиев КАДЪР: БНТ
Христо Мутафчиев КАДЪР: БНТ

Ние много спорехме с него за работата и за живота. Иван, какъвто аз го помня, беше много достолепен много, достоен. Много умен мъж, умееше да нарязва и да кълца. Последният път когато говорихме той каза: С теб съм приятелче, знаеш че винаги ще съм с теб. Това каза пред БНТ актьорът Христо Мутафчиев за дългогодишния си приятел Иван Ласкин, който почина вчера.

"Езикът му донесе много неприятели, но той беше достоен и справедлив човек. С Иван се запознахме през 1990 г. Първото ни запознанство беше споделено с шамари. Нещо се скарахме и директно се ошамарихме. Помня даже къде - във фоайето на учебния театър на НАТФИЗ. След това се разбрахме, че и на двамата няма да ни е лесно да се разберем и просто станахме приятели. Това че сме си раздали няколко шамара няма никакво значение", каза Мутафчиев.

"Той изигра Ромео когато завършваше, а аз когато бях втора трета година актьор. Дори да е играл Ромео, по никакъв начин той не се опита да ми покаже: тези неща ги знам, тези неща ги умея. По никакъв начин не съм усетил завист и чувство за съперничество", добави той.

"Научих от него, че човек трябва да живее достойно като него, Иван беше мъжкар, а аз уважавам мъжкарите", завърши Христо Мутафчиев.