Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новата година се блещи зловещо срещу нас с всичките си 12 месеца, 52 седмици и 365 дни. Човешките създания са замръзнали като заек пред автомобилни фарове и не знаят накъде да шавнат.

Отчаянието и депресията чукат неумолимо на вратата, а щастието от хубавите коледни и новогодишни празници се е вкиснало като забравено на слънце бидонче с кисело зеле.

Всеобща истина е, че през месец януари се живее най-трудно. Човешкото съзнание просто не може да се справи с шоковото нахлуване в новата година. Средностатистическият землянин е похарчил всичко по празниците, прекалил е с ядене и пиене, изразходвал е цялата си енергия в празнуване до ранни зори. По нашите географски ширини към тази нерадостна картинка се прибавят и тежките метеорологични условия. През последните години

времето си прави лоша шега с нас,

пращайки ни пролетни температури през декември и сибирски студ през януари.

Сещате ли се за поне една основателна причина да бъдете щастливи през първите дни и седмици от новата година? 95 процента ще сведат поглед, тъй като няма какво да отговорят. Другите пет процента са крайни оптимисти, които ще отговорят, че и в най-тежкото време от годината може да намерим упование в интимните ласки с любимия човек. Та нали според знайни и незнайни сексолози, психолози и врачки именно сексът е най-доброто лекарство срещу депресията. Въпросните специалисти смело ни лъжат, че

сексът е универсално лекарство

Тъжен си? Скачай в леглото с партньора! Преял си? Мушкай се между завивките с любимия! Не ти се диша от отегчение? Сваляй чорапите и бегом към леглото!

Това са безплатни, оптимистични и много често напълно безполезни съвети. Колкото и да са качествени интимните ласки, те няма как да са панацея и защита срещу всички душевни и физически мъки. Нещо повече, в определени случаи сексът може да нанесе повече щети, отколкото ползи за двойката, тройката или колкото там участници са се събрали.

Началото на годината е точно едно такова изключително рисково време за сгъстяване на сексуалния график. Понеже нищо друго не ни е наред, бързаме да се отдадем на плътски удоволствия, защото те по дефиниция са универсален лек за мрачни мисли и чувства. Старите хора отдавна са казали, че бързата работа е срам за майстора. А през дългите януарски вечери и най-големите майстори са сериозно заплашени от големи провали.

Да си представим и по-конкретна семейна картинка. Той е профукал всички пари по празниците, а сметката за парно е по-скандална и от от най-новия чалга клип пред "Александър Невски". Тя от своя страна не е получила мечтаната почивка на Филипините и дори е била предупредена, че и до Белград няма да пътува преди семейният бюджет да стъпи на зелено. Напрежението у дома се увеличава, а стайната температура пада. В такъв момент безумците решават, че ще

изгонят януарските демони

с организирането на страстно креватно родео. Това е гигантска грешка, която може да влоши ситуацията.

Сексът може да е изключително неприятно изживяване, ако е "сготвен" по принуда. Жената може и да излъже партньора, че и себе си, колко й е приятно, но силният пол няма шанс за подобно представление. Всевластната следновогодишна депресия често удря там, където не боли физически, но тормози психически. Еректилната дисфункция дебне иззад ъгъла, за да нанесе още повече вреди върху "пациентите", които са тръгнали да се лекуват със секс.

И когато първата грешка е направена, най-често се прави и втора. Партньорите се надъхват, че това е временно неудобство, което ще бъде премахнато с

още повече усилия

в брачното ложе

Допълнителните усилия, упражнения и притеснения съвсем сигурно ще пратят каруцата още по-надълбоко в калта. Оттук нататък събитията ще се развиват в една-единствена посока - надолу към царството на тоталната депресия и отегчение. Реши ли веднъж мъжът, че нещо там долу не е наред, никой не може да го убеди в противното. А амбицира ли се неговата половинка да оправя нещата, все едно бие конска доза упойка в мъжкото достойнство на любимия.

Скъпи мъже, жени, джендъри, не правете това у дома! Не се поддавайте на масовата психоза, че годината на всяка цена трябва да започне с постигането на секс рекорди, които биха респектирали и самия Роко Сифреди. Януари е време за рестартиране на психиката и организма. От нас не се иска нищо друго освен да планираме как стъпка по стъпка да излезем от следпразничната депресия и немотия. Първостепенна наша задача е да вкараме ежедневието си в добре познатите очертания. Да забравим за хазартните авантюри и да се погрижим за изхвърляне на излишни емоции и килограми. Да, наистина забравихме за килограмите! Как е възможно да искаш от една себеуважаваща се жена да се раздава в леглото, когато кантарът безмилостно я цапва през лицето с новите числа на дисплея?

На първи януари да изтрезнеем, на втори да се смирим, а на трети да извадим гиричките от килера и да си припомним как точно се правеше упражнението планк. След това около 15-и може и да се опитаме

да погледнем на света с различни очи

Най-страшното е останало зад гърба ни, а до края на зимата остават само няколко седмици. Към края на януари ще се сетим колко кратък е тежкият февруари, а оптимизмът отново ще вземе връх над зимната апатия. Тогава организмът сам ще си поиска това, което му е липсвало през последните дни или седмици. А и малко въздържание никога не вреди за зареждане на сексуалните батерии. След това идват кокичетата, зелената тревичка, топлото слънце и горещите емоции. Годината е дълга, има време за всичко, сексът няма да ни избяга!