Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СВЕТОСЛАВ ВУШЕВ
СВЕТОСЛАВ ВУШЕВ

Приятелката му редовно се оплаквала от домашен тормоз. Издирват го от 21 декември 2017 г., когато я набил и взел телефона ѝ, 6 месеца по-късно стои с нея в заведение посред бял ден

Издирваният от 21 декември 2017 г. за грабеж Светослав Вушев е видян да обядва на 29 юни 2018 г. с жертвата на престъплението. Това твърди собственик на заведение в съда през октомври м.г. Делото е заведено от приятелката на Вушев срещу него по Закона за защита от домашно насилие.

Странният случай с издирването на 45-годишния бизнесмен стана публичен във вторник. Тогава от МВР разпространиха снимката му с предупреждение, че може да е въоръжен. На кадъра

Вушев е с

костюм и няма

нищо общо с

образа на

издирваните

за грабеж

Той обаче вече е осъждан за притежание на незаконно оръжие, показа проверка на “24 часа”. Има и данни, че употребява дрога.

Общо 5 разследвания се водят в прокуратурата срещу Вушев - обсебване, побой и грабежът, за който го издирват, са само част от тях.

В навечерието на Коледа преди година Вушев за пореден път се скарал с приятелката си. Набил я, взел телефона ѝ и изчезнал. Тя подала сигнал в полицията. Така започнало разследването за грабеж срещу него. Снимката му е публикувана сега, защото от прокуратурата са позволили на полицията да го направи. Иначе го издирват от 21 декември 2017 г., когато жертвата на престъплението го посочила като извършител. 

В тази кооперация в София живее Светослав Вушев. Там са офисът на една от фирмите му и жилището, в което е живял с гаджето си.
В тази кооперация в София живее Светослав Вушев. Там са офисът на една от фирмите му и жилището, в което е живял с гаджето си.

Вушев обаче е забелязан през лятото да обядва в ресторант в София, когато вече са го издирвали, става ясно от решение на районния съд. Делото е заведено от приятелката на бизнесмена, с която той живеел на семейни начала. Тя е поредната жертва на домашно насилие, става ясно от разпитите на свидетели и показанията на дамата.

С молбата си тя описва, че на 29 юни 2018 г. Светослав я пребил в заведение в София. Обяснява, че живеят заедно и той я тормози. Разпитани са няколко свидетели. Две нейни приятелки разказват, че тя им споделила за отношенията си със Светослав. Интересното е, че е разпитан собственикът на заведението. Той заявява под клетва, че на 29 юни 2018 г. по обяд е

видял Светослав

Вушев и

приятелката му

на маса

Вушев разговарял спокойно с нея и не я е бил, както тя твърди в молбата си за защита от домашно насилие. За същия случай има и преписка в прокуратурата, която не е решена.

По молбата за защита от домашно насилие такава е отказана от съда преди два месеца. Причината е, че Светослав не попада в кръга от лицата, срещу които може да се издаде такава заповед според закона. Това е вторият неуспешен опит на жената да си издейства ограничителна заповед.

Малко преди да я ограби, Светослав е подал тъжба срещу гаджето си в съда, за да я съди. Причината е, че според него го е набедила в престъпление, което не е извършил.

Светослав Вушев живее в нова кооперация в кв. “Стрелбище”, където се е случил грабежът, за който е разследван. Там е и офисът на една от фирмите му, която е за строителство, ел.инсталации, мазилки и всякакви довършителни дейности.

Още по-странно е, че до септември 2018 г., когато са го издирвали,

криминално

проявеният и

осъждан

Вушев е

управлявал

охранителната

фирма

“Секюрити къмпани” ЕООД, която има лиценз за дейността си, издаден от МВР. После я напуска. Собственик е дружество на баща му, който търгува с петрол. Същата дейност развива и синът му.

Един от съдружниците на Светослав Вушев - Евгени Котовски, също е добре познат на полицията и прокуратурата.

През ноември 2015 г. той беше арестуван от ГДБОП.

Обвиниха го, а днес го съдят като член на банда, която продавала фалшиви документи на бежанци.