Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пожелавам ви в спомените тя да остане само с хубавото

Идва момент да се замислим каква беше годината, която изпращаме. Това, което искам да ви пожелая, е в спомените ви тя да остане само с хубавото. Да се сещате за нея като една добра година, в която преминахме през всички изпитания, с които ни сблъска съдбата.

Когато Леонардо да Винчи рисувал „Тайната вечеря” – картина, която никога не е била в частна колекция, той въплатил в нея идеята за доброто и злото, които са присъщи за човешката природа и постоянно водят битка във всеки от нас като верността и предателството.

Каквото и да се случва в света и в живота ни, битката между доброто и злото е вечна. Да си пожелаем да побеждаваме с добро, а когато злото започва да взима превес, да го осъзнаваме бързо и да не се предаваме.

Храмът „Рождество” във Витлеем е специално място. Според Константин там била пещерата, в която се ражда Исус Христос. Към 1851 г. е под контрола на Османската империя, Наполеон III иска френски контрол, а руснаците изпращат армия към Дунава. Сребърната звезда, която обозначава мястото на рождеството е открадната, започва Кримската война. След по-малко от 25 години балканските народи започват да отхвърлят османския контрол. Мястото, където днес е Витлеем, е символ и на смирението, и на разделението, толкова универсално за човешката природа.

Сребърната звезда има четиринайсет лъча, които обозначават всички възможни посоки пред хората.

В английския пък за „новини” думата е съкращение. От четирите посоки на света – NEWS.

Утре 2019 г. ни идва на гости. Да си пожелаем много вяра и добри новини. И на север, и на изток, и на запад, и на юг. Където и да сте.