Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кабинетът ще отпусне 1,5 млн. лв. за разширение на зала “Раковски” (Снимки, видео) Красен Кралев Снимки: Пиер Петров

1,5 милиона лева ще отпусне правителството, за да бъде разширена зала “Раковски”, където тренира националният ни отбор по художествена гимнастика. Това стана ясно днес в последното за тази година заседание на кабинета.

Не сме си изпълнили едно обещание за годината и затова ще си изпълним и него, заяви в началото на заседанието премиерът Бойко Борисов. И прикани спортния министър Красен Кралев да изчете проекта на решение на правителството за разширяване на залата.

На заседанието на кабинета присъства и целият национален отбор по художествена гимнастика, заедно с техните треньори и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. В знак на благодарност към премиера те му подариха златна топка за гимнастика с автографи от целия отбор, книга и снимка на отбора.

Благодаря ви за всичко, което правите през последните години за художествената гимнастика. Ние наистина от години чакаме този строеж. Надявам се, че няма да ви разочароваме и ще продължим да бъдем най-успешния спорт, обърна се Раева към Борисов.

Строежът на залата се очаква да бъде готов до края на следващата година, но спортният министър Красен Кралев отказа да се ангажира с конкретни срокове.

Всичко зависи от обществената поръчка, заяви той пред журналисти.

Разширението на залата ще започва едва на десет метра от досегашната, като те ще бъдат свързани с топла връзка. На мястото ще бъдат изградени нови два килима за художествена гимнастика.

Това е най-красивият коледен подарък, който можеше да получи отборът по художествена гимнастика, каза Раева.