Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разследващите екипи са установили как точно е станала катастрофата край пазарджишкото село Звъничево, при която загинаха три жени и двама мъже, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Той поясни, че става дума за няколко последвали един след друг инцидента, причините за които ще бъдат изяснени окончателно, след като станат ясни резултатите от назначените експертизи и се анализират показанията на свидетели.

Трагедията се разиграва, след като автомобил „ Лада“, зад волана на който е бил 69-годишният Д.Г. от Ветрен дол, пътувайки към Пазарджик , непосредствено след като започва да се спуска от най-високата точна на надлеза, излиза от своето платно за движение, навлиза в насрещното се блъска челно в микробус „ Мерцедес“, който пътува към Велинград.

На място умират водачът на руското возило и съпругата му Р.Г. / 60г./, а по-късно в болницата в Пазарджик от раните си умира тяхната спътничка М.Й. на 53 г. от Пазарджик.

Непосредствено след мерцедеса, в който се блъска ладата, е пътувал микробус „ Форд“. Неговият водач след като вижда катастрофата, която става пред очите му, в опита си да избегне удара навлиза в насрещното платно и в него се блъска движещо се към Пазарджик „ Пежо“.

На място умират водачът на пежото Г.Т. на 64г. от село Братаница и съпругата му А.Т., на 60-години. Впоследствие други 7 автомобила се блъскат на надлеза, заради първоначалната катастрофа, но при тях няма жертви, а само сравнително леко пострадали две жени. Основните версии, по които работят разследващите за жестокия пътен инцидент, е, че той е причинен от гъстата мъгла, заледяване на пътното платно, което не е било достатъчно опесъчено и несъобразена с пътните условия скорост.