Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева е момичето от Кърджали, един инженер за малко в политиката, заяви в интервю за сутрешния блок на Нова тв председателят на парламента Цвета Караянчева. Лошата страна на политиката е, че понякога може да те направи лицемерен - за да защитиш партийна позиция, може да нападнеш човек,каза тя.

През първите 6 месеца в парламента ми беше чудовищно трудно, защото съм много емоционална. Стисках зъби, виждах колегите от ГЕРБ да ми дават знаци да изчаквам, да бъда по-търпелива. Днес чета повече от студент за изпит, защото представлявам България. Лесно се доверявам, лесно прощавам. Но ако някой ме предаде не прощавам, сподели още Цвета Караянчева.

Председателката на паламента каза, че винаги е трябвало дасе доказва. Започнала е като конструктор във фабрика и за три години е станала главен конструктор в нея, после я поканили за директор. Спасила е 200 души от участта да останат на улицата."Не знам дали съм добра като политик, но като конструктор бях!", заяви Караянчева.

Най-трудният й период бил през 2008 г. , когато трябвало да освободи 20 човека от фабриката, а тогавашният премиер Станишев твърдял, че няма криза.

"Не бях 100 процента майка на дърщеря си. Родих я на 14 ноември 1989 г., но влязох в болницата точно на 10 ноември. Помня, че тогава от прозореца попитах съпруга си:"Вярно ли, че свалили бай Тошо?". А той:"Вярно е, ама си трай!..

Според Караянчева оставката на Валери Симеонов е компромис. Според нея политиката не е самоцел. Мечтае хората да казват за нея "Това е нашата Цвета!"