Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Кадър: Би Ти Ви
Десислава Кадър: Би Ти Ви

С Румен Радев се познаваме вече от 31 години. Не знам дали хората знаят, но аз съм дете на разведени родители. Бяхме бедно работническо семейство. Работех като манекенка и с Румен се запознахме на едно мое ревю. Беше 8-ми декември. Той дойде, представи се, каза: "Може ли един танц", аз казах "Да". Той явно е бил впечатлен от мен, отишъл е в агенцията, в която работех, да ме търси, разбрал е къде уча. Намери ме пред училище и ми каза "Дължиш ми един танц". Това сподели първата дама Десислава Радева пред Карбовски.

"Станахме си много близки приятели, започнахме да излизаме, стана приятел и с майка ми. Тогава ми хареса като човек. Ние в годините се виждахме 2 или 3 пъти. Голямата любов на Румен Радев е изтребителят", добави тя.

"Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим. По време на предизборната му кампания го подкрепях през цялото време", категорична беше Деси.

"Предимствата да си съпруга на президента има, защото се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места - на първи януари бях на ежегодния Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Получих автограф от Рикардо Мути. Бях в Болшой театър - една от мечтите ми. Недостатъците обаче са повече от предимствата, защото си губиш свободата, анонимността", допълни тя.

"Живеем в резиденция "Калина", която е държавна резиденция. Тук е живял Тодор Живков с цялата си фамилия. Не разполагаме с помощници. Никой не ми прави кафето сутрин, никой не ми готви. Станах по-тъжна отпреди. Не е лесно, но не искам да звучи, че се оплаквам", каза още г-жа Радева.

"Хората отвикнаха с женско присъствие до президента. За жалост последните 5 години не го видяхме. Получих страшно много критики, че имам кабинет в президентството, да, имам. Такива кабинети са имали и другите съпруги на президентите. Охрана от НСО - да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно."

"За случая с мерцедеса - няма такова каране, имаше спиране на светофар, зад нас имаше беше бус на жандармерията, от който слязоха тежковъоръжени шест момчета, заредени с автомати. Бях в колата и не знаех какво се случва. Нямам идея какво беше това", отбеляза Деси Радева.