Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОРЛИН ПЕНЕВ
ОРЛИН ПЕНЕВ

Орлин Пенев си отива по здравословни причини, като негов наследник сочат Петрозар Петков

Председателят на българското бюро “Зелена карта” Орлин Пенев подаде оставка часове след като стана ясно, че Брюксел е наложил мониторинг над бюрото. Като причина за затегнатия контрол са посочени проблеми с изплащането на щети при катастрофи в чужбина с участието на автомобили, застраховани у нас.

Неофициална информация насочи подозренията към “Лев Инс” и “Даллбогг “Живот и здраве”. (Техните позиции виж долу.)

Часове след като “24 часа” съобщи новината, на сайта на бюрото се появи съобщение, че Пенев подава оставка по здравословни причини. От 2 дни той не вдига мобилния си телефон.

Като наследник на Орлин Пенев, за когото браншът смята, че е доказан професионалист, се спряга името на Петрозар Петков, който в момента е на върха на ЗК “Булстрад”.

В официалното писмо от Брюксел за наложените мерки, изпратено до бюрото и до КФН, има 3 условия: всеки месец бюрото да представя справки за движението на финансовите потоци, да се сключи презастрахователен договор за целия пазар на автомобилните полици и да се предостави банкова гаранция като доказателство за уреждане на неизплатени щети.

Застрахователно дружество “ДаллБогг “Живот и здраве”: Съмненията към нас са спекулативни, ние сме с безупречен финансов профил

Като една от сериозните медии разчитаме, че различавате фалшивите новини от истината. ЗАД “ДаллБогг “Живот и здраве” е компания с перфектна парична ликвидност, рекордно висока капиталова адекватност и с безупречен финансов профил - констатации, потвърдени в доклада на международната одиторска компания “Мазарас” (Париж), приет без възражения от регулатора КФН още на 8 май и потвърдил тези факти. Всякакви съмнения, че причината за поставянето на Националното бюро на автомобилни застрахователи на България (НББАЗ) под мониторинг е заради влошени финансови показатели конкретно на нашата компания, са спекулативни и не отговарят на истината. Днес Орлин Пенев, председател на УС на бюрото, подаде оставка по други причини: “здравословно състояние”! При полагане на добросъвестни усилия да се доближите в максимална степен до първоизточника на информацията, каквито са журналистическите стандарти и високите очаквания към вашата медия, ще се убедите в гореизложеното. Препоръчваме ви да отправите официално запитване до Съвета на бюрата в Брюксел, до КФН и до НББАЗ коя е компанията, дала повод за мониторинг. Тъй като именно НББАЗ е институцията, поставена под мониторинг от Съвета на бюрата, те биха могли най-достоверно да ви осветлят относно причините и фактите.

Застрахователна компания “Лев Инс”: Ще продължим да отказваме източване на национален капитал

Повече от две години компанията алармира за злоупотреби по “Зелена карта”. Многократно сме уведомявали компетентните институции за порочните практики по застрахователните измами в чужбина. Наложеният мониторинг е резултат на установени нередности от наблюдаващите органи. Твърдо и непреклонно се противопоставяме на опитите да бъдем въвличани в престъпни схеми, като извършваме плащания за несъществуващи събития. ЗК “Лев Инс” е доказано изряден платец и лоялен партньор както в България, така и в чужбина. Компанията ще продължава безкомпромисно да защитава интересите на българския гражданин, като отказва източването на национален капитал.

С цел превенция и защита на застрахованите лица ЗК “Лев Инс” откри свои представителства в Италия, Румъния, Германия и Великобритания със спешни телефони за съответните държави. Както следва: Италия: +39 06 200 77; +393478311026, Румъния: +40 23 0 23 99 33, Германия: +4927362009860, Великобритания: +44 777 222 21 44. Предстои откриване на представителства и в други европейски държави.