Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров Кадър: Би Ти Ви
Григор Димитров Кадър: Би Ти Ви

Първата ни ракета Григор Димитров се опита да обясни във фейсбук свое изказване за тенис турнира в София, за който съобщи, че ще пропусне и го нарече "частен" в свое интервю.

"Здравейте, във връзка с мое интервю от миналата седмица в България, искам да изясня моите коментари относно турнира Sofia Open, тъй като те бяха грешно представени:

Радвам се, че се организира тенис събитие от ранг 250 в родната ми страна. Участието ми в него през 2017 г. и късметът да го спечеля бяха много специален момент в живота ми и невероятен връх в кариерата ми. Моите коментари бяха свързани с нивата под ATP Tour и в съзнанието ми беше нуждата Българската федерация по тенис да организира повече турнири за по-ниските нива на тенис в България.

Уважавам усилията на Dubai Duty Free да организира събитието в София и им пожелавам всичко най-добро през 2019 г. и по-нататък. Надявам се да развиваме тениса в България в близко бъдеще". 

Под публикацията обаче коментарите са разнородни. Някои го обвиняват, че постът дори не е написан на родния му език, други пък признават, че е провокирал интереса на децата им към спорта.