Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик постанови постоянна мярка за неотклонение „ задържане под стража“ за 74-годишния Димитър Караколев, обвинен в умишленото убийство на 37-годишната Таня Баталова. В хода на делото стана ясно, че обвиняемият вързал ръцете на жената с колан за парапет в жилището си и с примка от връзка за обувки, която затегнал през врата на жертвата и също завързал за парапета. Веднага след това тръгнал към полицейското управление в Пазарджик, за да повика униформените да задържат жената и да я изведат от жилището му. Решил да направи така, т.к Баталова отказала да напусне жилището на пенсионера и в разразилия се скандал ударила домакина с малка брадвичка по главата.

„ Чаках в полицията 1,5 часа да изпратят полицаи да я задържат. Не можех да я оставя да избяга, след като ме удари, а и можеше да ме накълца с брадвето“, обясни пред съда Димитър Каролев.

Когато се върнал с униформените служители в къщата, жената се била задушила и починала при опитите да се отвърже. Пенсионерът прибрал в жилището си починалата, защото по собствените му думи – "В този студ и куче да е, ще го прибереш". Преди началото на съдебното заседание майката на жертвата опита да нападне конвоирания с белезници убиец на дъщеря й, но беше парирана от съдебната охрана и изведена извън сградата на съда.

Определението на съдия Коста Стоянов може да се обжалва в апелативния съд в Пловдив.