Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поредната провокация на Русия срещу Украйна в Азовско море среща все по-голяма реакция от международната общност.

Председателят на Европейския съвет ДОНАЛД ТУСК заяви от ясно по-ясно:

"Осъждам използването на сила от Русия в Азовско море. Руските власти трябва да освободят украинските моряци и кораби и да се въздържат от нови провокации. Европа е единна в подкрепата си за Украйна”.

В същото време България мълчи затапена от продажни проруски политици. Ето, например, как реагира полското Министерство на външните работи на поредното руско престъпление:

ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО ИНЦИДЕНТА В АЗОВСКО МОРЕ

"Днешното драматично ескалиране на напрежението във водите на Азовско море, в резултат на което са ранени моряци и повредени единици от Военноморския флот на Украйна, има източник в последователното нарушаване от страна на Руската федерация на основните принципи на международното право, включително и нарушаване на териториалната цялост и суверенитет на Украйна.

След незаконната окупация на Крим, подхранването на конфликта в Донбас, изграждането на моста в Керченския пролив без съгласието на властите в Киев, Русия наруши принципа на свобода на корабоплаването. Категорично осъждаме агресивните действия на Русия и призоваваме нейните власти да спазват международното прав, а двете страни да се въздържат при сегашното положение, тъй като тя може да застраши стабилността и европейската сигурност."

Това чета на официалната страница на полското МВнР. След което отварям страницата на българското Външно министерство.Предполагам, че знаете къде се намира това министерство в София.

Огромна сграда. Два пъти по-голяма от полската. Безброй кабинети.Пълно с чиновници с наколенки, със заместник министри, съветници, директори. Има дори и шофьори. И банкомат има. И чистачки. Може и ресторант-стол да има. Със сигурност има. И Министър има. Но няма нищо за поредната нагла руска агресия срещу Украйна.

А Украйна е държавата, която споделя нашата политика – за членство в НАТО и ЕС. Къде е тогава нашата подкрепа за тази държава и то когато нагло е нападната от кремълските ненормалници? Мълчание. Не България, а Путинистан. Снишени до целунигъз политици, заспали дипломати. Русофили. Шубелии. Покрити до неоткриваемост. Безлична политика. Посредственост облечена във власт! Нула! Въздух под налягане. Голяма сграда – кухо.

*Коментарът е от фейсбук