Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

83-годишна жена е открита в дере край пазарджишкото село Паталеница близо денонощие, след като близките й подали сигнал, че е изчезнала, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Страдащата от деменция Димитрийка Стоянова била с множество охлузни наранявания и премръзнала, но общото й състояние било добро.

Сигнал за изчезналата баба подал преди няколко дни синът й Георги, който обяснил че майка му излязла от дома им и повече не се прибрала. Незабавно били сформирани два полицейски екипа, които с помощта на доброволци започнали претърсване на селото и околностите му, но изчезналата пенсионерка не била открита.

На следващия ден местният жител Лука Груев бил обезпокоен, че кучето му каракачанска овчарка не спира да лае. Огледал района около къщата си, но не видял в близост хора, от които кучето да се подразни. Тогава установил, че овчарката лае неспирно към близкото дере. Мъжът се приближил и чул стонове, което го накарало да слезе в дерето, където открил изчезналата възрастна жена.

С помощта на пристигналите на място полицейски служители пострадалата пенсионерка била изкарана от дерето и отведена в болница. След оказаната й медицинска помощ бабата е освободена за домашно лечение.