Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МАРТИН ГЕОРГИЕВ-ДЖИТО
МАРТИН ГЕОРГИЕВ-ДЖИТО

Адвокатът на Мартин Георгиев не приема сериозно информацията за рушвет срещу свобода за клиента му

Зам.главният прокурор Иван Гешев е получил мейл, в който пишело, че близки на сочения за тартор на наркобанда Мартин Георгиев-Джито дават 90 хил. евро на магистрати, за да не бъде задържан.

Това казва адвокатът на Джито Иво Найденов пред апелативния спецсъд на 20 ноември, когато иска магистратите да пуснат клиента му под домашен арест.

“Това ми го каза самият заместник на главния прокурор Иван Гешев. Аз си стоя зад думите, може да го попитате. Смях се много. Това са несериозни неща. Явно някой се опитва да изнудва близките на подзащитния ми, имат желание той да е в ареста”, допълва Найденов.

Джито бе

издирван близо

3 години

На 8 юни т.г. той се предаде сам в ГДБОП. Източници на “24 часа” разказаха, че Гешев наистина е получил подобен мейл. Писмото пристигнало при него ден-два след като Джито се предал. Подробности засега обаче не се съобщават.

От прокуратурата обясниха, че ще отговорят, след като се запознаят с думите на адвокат Найденов в съдебното заседание. В понеделник Иван Гешев замина на работно посещение в Турция с главния прокурор Сотир Цацаров.

ИВАН ГЕШЕВ
ИВАН ГЕШЕВ

“По делото няма доказателства за тези твърдения ”, коментира думите на адвоката тричленният състав на апелативния спецсъд, оглавяван от Галя Георгиева.

Според прокуратурата Джито и майка му Мила Георгиева са ръководили група от 8 души, които разпространявали марихуана от 2012 до 2014 г.

В бандата са още бащата на Джито Михаил Георгиев, вуйчо му Ангел Ангелов, доведеният му вуйчо Максим Кулишев, бившата барета Мирослав Стоянов, Георги Божилов-Тениса, Олег Попов и Пламен Цеков-Тлъстуша.

Засега делото срещу Джито е отделено от това срещу роднините му.

Мартин Георгиев- Джито остава зад решетките, решиха магистратите. Те цитираха показания на известния кримигерой Симеон Стоянчов-Малката Рижа. Бургазлията уличавал Джито като наркобос. Освен за дрога пред разследващите Малката Рижа разказал, че

преди години

работил като

негов гард и му

нареждал да

пали шезлонги

на плажа в Слънчев бряг. Съдиите коментираха и показания на Петър Колев, който също е бил охранител на Джито. Пред разследващите той разказал за среща на Джито, на която се обсъждало как ще се вкарва кокаин от Колумбия. “Аз се самозадържах! Личностната ми характеристика е повече от добра”, защити се Джито. И настоя всички свидетели, които били разпитвани по делото досега, да бъдат разпитани наново.

Джито нямал аневризма, а главоболие

Апелативният спецсъд отказа да пусне Мартин Георгиев-Джито на свобода, след като се запозна с медицинска експертиза, която отрича арестантът да има мозъчна аневризма.

“Трима вещи лица от “Пирогов” са извършили преглед на обвиняемия и са категорични, че обективните находки при изследването сочат за категорично отричане на диагнозата мозъчна аневризма”, казват съдиите.

Оплакванията на Джито са от главоболие, гадене, повръщане и световъртеж. Становището на медиците е, че въпреки тези проблеми той може да бъде зад решетките и няма риск от кръвоизлив. За състоянието му били предписани хапчета “баклофен”.

“Аз почвам да си мисля, че получавам паникатаки, това е явно. Щом няма аневризма, това е една добра новина”, каза Джито, като научи становището на вещите лица. Той се оплака, че не е виждал детето си от 6 месеца. Майката е дъщеря на варненския бос Радослав Калчев-Черния Роди, който също беше избягал и се предаде като зет си. Роди се споразумя с прокуратурата за 1 г. условно и вече е на свобода.