Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова показа заплатата си от 2013 г.: Призовавам Нинова да покаже фиша си от последния месец, в който не ходи на работа Десислава Атанасова Снимка: Архив

Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова призова лидерката на БСП Корнелия Нинова да покаже фиша си със заплатата й като народен представител от последния месец, "в който не ходи на работа, а представя "визията". Тя сподели във фейсбук снимка на своя фиш от юли 2013 г. 

Причина за това е искането на Нинова да се намалят депутатските заплати. Вчера на пресконференция тя лансира идеята, защото според нея е “неморално, несправедливо и сбъркано да си увеличаваме заплатите в момент, когато хората протестират срещу ниските си доходи”.

Атанасова припомни, че през 2013 г. депутатите от ГЕРБ съзнателно са се лишили от около 70% от възнаграждението им, пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили.

Ето какво точно написа Десислава Атанасова във фейсбук:

От понеделник призовавам Корнелия Нинова, да покаже фиша си за заплата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията".

Тъй като, личният пример е важен, а паметта изневерява, то е време да се върнем назад, в 2013 - та.

Тогава възнаграждението на депутат от ПП ГЕРБ беше различно, заради истинския бойкот на управлението "Орешарски" с мандатоносител БСП, аферата "Костинброд" и задкулисието. И тогава ПП ГЕРБ беше първа политическа сила!

Заплатата на народен представител през 2013 беше 2196 лева, а получавах - 489 лева!

През 2013 година аз и колегите ми от парламентарната група на ПП ГЕРБ, съзнателно се лишихме от около 70% от възнаграждението си, пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили, което не е факт днес, нито за Нинова, нито за някой от парламентарната група на БСП.

Вие, само от 18% ли сте готови да се лишите, въпреки че не ходите на работа? - странен “бойкот”!

Кога или къде тези, които не работят, получават еднакво възнаграждение с тези, които работят? - При комунизма или в Парламента, когато там е Нинова? Само, че демокрацията Ви отне комунизма, а Народното събрание не е Ниноваленд!

Ако греша, опровергайте ме - с факти и фиш!

Корнелия, твой ред е!