Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатските заплати да се намалят с 543 лева. Да не си слагаме сами въжето на врата Корнелия Нинова СНИМКА: Пиер Петров

Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистата

Съпругът ми е служител в компания за горива, но не участва в определянето на цените, ГЕРБ създават фалшиви новини, каза лидерката

Депутатските заплати да се намалят с 543 лв. Такова предложение ще внесе БСП в парламента. В проекторешението им ще се задължи финансовият министър да намери нова формула за изчисляване на депутатските заплати, като тя е по-близо до минималната, а не до средната за страната.

Неморално, несправедливо и сбъркано е да си увеличаваме заплатите в момент, когато хората протестират срещу ниските си доходи, обясни соцлидерката Корнелия Нинова. Тя обясни, че увеличението на депутатските заплати е 18% спрямо началото на работата на този парламент. Къде по света заплата се определя по този начин, без да се отчете производителност, попита тя.

Още при старта на този парламент БСП поиска замразяване на заплатите на депутатите на 2976 лв. - на нивата от края на миналия парламент. След това постави въпроса през април, но мнозинството пак го отхвърли.

Не се справяме с тази битка, призна Нинова. Затова се обърна към президента и омбудсман, защото вярвала в чувството им за справедливост. Търсим всякакво подкрепа - морална, публична, за да възстановим поне някаква справедливост.

Това, които правим в момента, е ритуално самоубийство. Десетки са по улиците с протест за доходи и заплати, а ние вдигаме своите - това е все едно да си слагаме сами въжето на врата.

Машинното гласуване да се въведе още от европейските избори догодина, както е предвидено в закона, а не да бъде отложено, както иска ГЕРБ с промените в Изборния кодекс, поиска още БСП. Никакъв аргумент не може да отмени влязъл в сила преди години закон, за който са заделени и средства, обясни Крум Зарков.

БСП е против отпадането номерата в изборните листи. За да влязат в сила нови изборни правила, трябва да мине време, коментира Зарков. Да, имаше грешки, това го знаем най-добрия ние, но така се правят предпоставки за други грешки, допълни той.

За евролистата ни днес не мога да кажа кой ще бъде водач. Но с 200% сигурност няма да съм аз и това няма да се промени до май догодина, категорична бе Нинова.

Соцлидерката се закани на ГЕРБ заради твърдения за мъжа й. Съпругът ми не е зам.-шеф, не определя цените на горивата, това са фалшиви новини, отсече Нинова. Работи в компанията, служител е в отдел, който няма нищо общо с ценообразуването, обясни тя. Моля ГЕРБ да внимават с приказките, имам съдебно решение, че никога не съм била в СДС. Да спрат да лъжат и да създават фалшиви новини, каза още соцлидерката.