Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искане за възобновяване на делото, по реда на надзора, срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков е внесла в съда неговата защитничка адвокат Елвира Панкова, съобщи тя пред "24 часа".

Искането е депозирано в районния съд в Пазарджик, като първоинстанционен, но е адресирано до пловдивския апелативен съд. " Смятаме, че наложеното наказание на Лазар Влайков от 4 г. ефективен затвор е прекалено тежко и несправедливо. Извършено е нарушение на Закона за оръжията, като в съдебната практика по подобни обвинения няма ефективни наказания. В много медии се тиражира, че присъдата е за убийство, което категорично не отговаря на истината", обясни мотивите за искането адвокат Панкова.

Лазар Влайков бе обвинен и осъден за неупражнен контрол над личния си пистолет, с който 6-годишно момченце застреля ресторантьора Наско Тонкев по време на тържество в село Виноградец. Нелепата трагедия се разигра на 31 август, миналата година. Районният съд в Пазарджик осъди Влайков на 3г. и 4 месеца затвор, а окръжният увеличи наказанието на 4 г., като присъдата бе окончателна. От 2 ноември бившият общински председател изтърпява наказанието си в общежитие на затвора в Пазарджик. Елвира Панкова се надява до края на годината пловдивският апелативен съд да насрочи открито заседание по внесеното искане за възобновяване на делото.