Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младен Маринов. Снимка Архив
Младен Маринов. Снимка Архив

Всяко нещо, свързано с обществено напрежение, ни притеснява. Нашата задача е да опазим обществения мир. На много места стават протести, които не са организирани съгласно закона, реално там няма организатор, няма с кого да се води диалог. В групите присъстват хора, които явно под някакъв мотив, с друга цел са там или провокират полицаите, или провокират останалите участници в протеста. Там ние се намесваме, за да запазим реда. Така вътрешният министър Младен Маринов коментира пред медиите ситуацията с протестите в страната.

Той обясни, че директорът на ОДМВР Перник проверява случая от видеото, на което се вижда, че жандармерист бие с палка протестиращ, а негов колега го изблъсква встрани.

По време на изслушване във вътрешната парламентарна комисия министър Маринов отказа да изнесе информация дали МВР има данни за това, че част от протестите са платени.

За предстоящия зимен сезон Младен Маринов обясни пред депутатите, че е в действие съвместен щаб, базиран в сградата на АПИ, в който участват всички главни дирекции на МВР.

Той добави, че МВР е в готовност при необходимост да се направи допълнителна организация на движението и да се окаже помощ на бедстващи граждани и населени места, при лоши метеорологични условия.