Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Звездата на „Ливърпул“ и Англия, Даниел Стъридж е заплашен от наказание. Английската футболна асоциация излезе с прес съобщение, в което се казва, че играчът е разследван във връзка с нарушаването на правилата за залагане на футбол от професионалните играчи и мениджърския състав.

Обвиненията към играча се отнасят за януари 2018-а година. Той има на разположение няколко дена, за да изготви своята официална защита и да докаже, че не е извършвал забранени действия. Крайнтия срок, който ФА поставя на Стъридж за неговия писмен отговор по казуса, е 18,00 часа на 20-и ноември, петък.

В споменатия период, 29-годишният Стъридж беше отдаден под наем на Уест Бром Албиън. Той изигра 6 мача под наем за тях, но не успя да отбележи дори и един гол, нито да спаси отбора от изпадане от Висшата лига на Англия.

От прес отдела на „Ливърпул“ пуснаха до медиите имейл, в който кратко твърдят, че играчът е оказал, и ще оказва, пълно съдействие на Футболната асоциация във връзка с изясняването на казуса. Точният текст на прес съобщението от клуба гласи: „Даниел е предоставял пълна и безусловна кооперация в досегашния процес, и ни даде своята гаранция, че ще продължи да го прави до завършване на разследването. Също така, Даниел категорично заявява, че никога не е залагал на футбол. Поради спецификата на процеса, ние ще изчакаме официалното приключване и становище на Футболната асоциация, преди да предоставим допълнителна информация по въпроса.“

Правилата за професионалните футболисти в Англия са изключително строги. Те категорично забраняват на играчи и треньори да залагат по какъвто и да е начин на футболни мачове от Англия или други първенства. Също така, забраната обхваща и предоставянето на каквато и да е непублична информация на трети страни, които биха могли да заложат на футболни мачове или свързани пазари.

При доказване на вина на нападателя, той е заплашен със солена глоба и лишаване от състезателни прави за определен период от време. Тази възможност веднага беше отразена от големите букмейкърски къщи, които леко понижиха шансовете на отбора от града на „Бийтълс“ да детронират „Манчестър Сити“ като шампион на Премиършип. Най-големият в Англия, букмейкърът bet365 предлага едни от най-атрактивните коефициенти за дългосрочните пазари за всички нива на английския футбол, както и за отделните мачове. Това съвсем не е изключение, както можете да прочетете в професионалното ревю на букито.

Стъридж е записал 12 мача за „Ливърпул“ до момента този сезон, като има и 4 отбелязани гола. Нападателят е продукт на школата на бирмингамския „Астън Вила“. Големият пробив в кариерата на юношата е прехвърлянето му в школата на „Манчестър Сити“ през 2003-а година, когато е само на 14 години. Стъридж прекарва 6 години в Манчестър, преди да подпише с лондонския „Челси“ през 2009-а. Престоят му при „сините“ обаче не е особено успешен. Следващата голяма крачка напред е преминаването му в „Ливърпул“ през 2013-а година.

Сезон 2013-14 е най-успешният за Стъридж досега. Той формира убийствен тандем в нападение с уругваеца Луиз Суарез, като отбелязва 21 гола в лигата, а отборът завършва сезона с над 100 отбелязани гола.