Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даян Лейн изпълнява ролята на домакинята Пени Ченъри, която поема бизнеса с конни надбягвания от баща си.
Даян Лейн изпълнява ролята на домакинята Пени Ченъри, която поема бизнеса с конни надбягвания от баща си.

 

 

Историята на коня легенда Секретариат е едно от редките доказателства, че понякога истината звучи по-недостоверно от измислицата.
Зрителите, които не одобряват филмите със щастлив край, типични за "Дисни Къмпани", ще поставят под съмнение дали фактите не са поукрасени. Според създателите на лентата тя се доближава максимално точно до реалността - чак до стряскащите тоалети, типични за 70-те.
"Когато гледаш конни състезания от онова време по YouTube, удивително грозните дрехи просто те заслепяват. 1973 г. наистина е надира в историята на модата" - коментира Малкович и се хвали, че все пак е успял да се отърси от естетическите си възражения и да влезе в духа на времето с лекота. Признава, че дори и в типичен за 70-те години костюм, не е успял да се придържа максимално точно до образа на своя герой, треньора на Секретариат, Лусиен Лоурин.
"Няма много материали за него на видео, освен едно кратко появяване в ESPN Sports Century. Освен това ние сме толкова различни. Той е бивш жокей, затова е много мъничък."
За разлика от Малкович, Даян Лейн не е срещнала трудности да се превъплати в своята роля -

красивата собственичка Пени Ченери

Признава, че доста се е притеснявала да играе реален герой.
"Исках тя да се гордее с филма. Та това е историята на живота й, представяте ли си да се проваля?"
Красивата звезда от "Изневяра" е въодушевена да участва в "Секретариат" и защото, според нейните думи, конят бил нейното животно тотем.
"Първият ми люлеещ се кон се казваше Пегас - спомня си тя. - А и първите картини, които нарисувах като дете, бяха на коне. Една от тях дори спечели конкурс, когато бях на девет. Бях много горда."
Сюжетът на "Секретариат", макар и базиран на реален случай, звучи типично за филмите на Дисни - домакинята Пени Ченъри, която си няма никаква представа от конни надбягвания, поема бизнеса от баща си. Въпреки всички трудности, с които се сблъсква в този доминиран от мъжете свят, тя успява да отгледа ненадминат дори и до днес шампион, който печели Тройната американска купа за Състезания с чистокръвни коне.
Ако имената на Даян Лейн и Джон Малкович все още не са ви убедили, че филмът си заслужава да се гледа, името на режисьора няма начин да не ви впечатли. Рандъл Уолас може да се похвали с

две номинации

на Академията. Той ни е добре познат от "Смело сърце", "Мъжът с желязната маска" и "Бяхме войници".
"ВСички филми, които съм правил преди, са в прослава на героизма под една или друга форма. Това се отнася и за "Секретариат" - чрез един кон, и една жена. В другите ми филми триумфът е смесен с усещане за загуба. Бях готов да разкажа история, която да ни донесе чиста радост. Мисля, че и зрителите имат нужда от това."
Вероятно е така, ако се съди по боксофис класациите. За първия си уикенд в САЩ в началото на октомври продукцията събра близо 12,7 млн. долара, а до края на ноември тази цифра набъбна на над 57,5 млн. долара.
Българските зрители ще трябва да изчакат до 28-и януари, за да видят лентата, но в този случай най-вероятно чакането ще си струва.