Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Рixabay
Снимка: Рixabay

Само за броени часове служители на полицейското управление в Пазарджик задържаха извършители на два грабежа над възрастни хора, съобщи за „24 часа“ директорът на областната полицейска дирекция старши комисар Йордан Рогачев.

Сигнал за първия бил получен във вторник вечерта в районното управление в Пазарджик. 77-годишен жител на пазарджишкото село Огняново почивал в къщата си, когато вътре нахлул непознат млад мъж. Той заплашил пенсионера с нож и поискал да му даде наличните си пари. Грабителят преровил най-различни места в стаите, но след като не открил наскоро взетата пенсия на старецът, взел радиоприемника му и избягал.

За издирване на извършителя бил сформиран оперативен екип от криминалисти, които за броени часове открили и задържали стария си познайник Г.Д. - 29 г. от Огняново. В жилището му бил открито и откраднатото радио.

Вторият грабеж бил извършен рано тази сутрин, когато 85-годишна старица отишла за пенсията си в пощата в пазарджишкото село Алеко Константиново. След като взела парите и излязла навън на съседна улица жената била пресрещната от млад мъж, който измъкнал чантата от ръцете й, където били документите и пенсията на жертвата. Екип от оперативни работници започнал разследване „по горещи следи“, след получаване на сигнала за грабежа. Не след дълго те задържали 18-годишния М.Г. и 19-годишния му съучастник Д.Я., и двамата от Алеко Константиново.