Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убийството е станало в русенското село Сваленик  СНИМКА: Гугъл стрийт вю
Убийството е станало в русенското село Сваленик СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Русенската полиция е задържала 36-годишен мъж за убийството на 37-годишен жител на село Сваленик. Предполага се, че смъртта е настъпила при битов скандал. Това съобщиха от ОД на МВР –Русе.

В 22:23 часа в нощта срещу събота, чрез тел. 112 в РУ – Две могили е постъпил сигнал за намерен мъртъв мъж на адрес в село Сваленик. На място веднага бил изпратен полицейски екип от районното управление, който открил трупа на 37-годишен местен жител. Местопроизшествието било запазено от полицията, предприети са всички необходими оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия за изясняване на случая. Извършен е оглед на адреса от дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе.

В хода на първоначалната работа са били събрани данни, че става въпрос за убийство, след битов скандал. Последвала е светкавична реакция от полицаите и много скоро, още същата нощ, в селото е бил задържан 36-годишен мъж, считан за предполагаемия убиец. Случаят е документиран и докладван в Окръжна прокуратура – Русе, като в ОДМВР – Русе е образувано досъдебно производство.

На 36-годишния мъж е била наложена мярка задържане по реда на ЗМВР за срок до 24 часа. Очаква се след изтичането й, тя да бъде удължена за постоянно. Работата на разследващите продължава под ръководството на прокурор, уточниха от МВР - Русе.