Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нямах намерение да пиша, но като отворих моята страница и видях този въпрос: "За какво си мислите?", не се сдържах и реших да споделя - мисля си за значението на думата ЕПИТИМИЯ.

Тя е определена и практикувана още от апостолско време и нейната цел е не да наказва, а да изправя и лекува от греховете. Винаги съм се вълнувала, когато чета в Библията как Църквата е налагала епитимия на целия народ и всички, начело с царя, са се обличали във вретище, посипвали са си главите с пепел и са се предавали на пост и молитва за определен период от време. Бог се смилявал и ги е избавял от бедите.

В нашето време на безверие и падение това е невъзможно да се случи, но все пак си мисля, че може да се наложи някаква лека епитимия, като например: ЕДИН ДЕН НИКОЙ ДА НЕ КРАДЕ!

Който съгреши, ще попадне под гнева на живия Бог!
Мисля си, че всеки би се стреснал, ако Църквата наложи тази епитимия със цялата си сериозност! Вярващите ще се побоят, а невярващите ще потреперят от суеверие, но важното е, да се отчете пред Бога, че този ден в България НИКОЙ НИЩО НЕ Е ОТКРАДНАЛ!

Бог е многомилостив и може да отвърне бедствията, надвиснали над страната и народа! Защо пък да не опитаме - един само ден, не е чак толкова трудно?!