Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Бързо производство е образувано във Второ РУ в Русе, срещу 39-годишен румънски водач на товарен автомобил, който се опитал да подкупи полицията. Около 13:20 часа във вторник, в района на кръгово кръстовище до КПП – Дунав мост, товарен автомобил „Волво“ с прикачено полуремарке, с чужди регистрационни номера, е бил спрян за проверка от полицейски служител, след като водачът е нарушил установения ред за преминаване на автомобилите към контролния пункт в посока Румъния.

Шофьорът на ТИР-а е бил поканен от униформения служител да представи документите си и тези на превозното средство за проверка. Румънецът се приближил до служебния полицейски автомобил и през отворената му врата поставил върху седалка банкнота с номинал 20 евро. За случая веднага било сигнализирано в ОДМВР-Русе.

Изпратен на място дежурен екип от Второ РУ документирал случая. Полицаите извършили оглед и иззели банкнотата. На водача на товарния автомобил - 39-годишен мъж, румънски гражданин, е наложена мярка задържане по реда на ЗМВР за срок до 24 часа.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 304а от НК, уточниха от МВР-Русе.