Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 77-годишна възраст след заболяване почина Джилберто Бенетон, един от основателите на прочутата италианска марка пуловери. Същевременно той беше и представителят на фамилията от Тревизо в компанията „Атлантия”, концесионер на срутилия се виадукт в Генуа „Моранди”.

Според в.”Република” здравето на Джилберто Моранди се влошило след смъртта през юли на по-малкия му брат Карло Бенетон, който почина скоропостижно след заболяване от тумор, и след срутването през август на моста „Моранди” в Генуа. Фамилията „Бенетон” се представяше в управителния съвет на компанията „Атлантия”, акционер на моста „Моранди” именно чрез 77-годишния Джилберто. „Атлантия” управлява над 3000 км магистрали в Италия, което е 50 на сто от пътната мрежа в страната.

Джилберто открай време е бил представителят на фамилията, който водеше най-скромен и далече от прожекторите живот. Докато братята му обикаляха света надлъж и нашир, Джилберто предпочиташе да живее дискретно и далече под финансовите си възможности. Той оставя две дъщери и съпругата си Лала, с която е заедно още от младостта си.

След смъртта на Карло и Джилберто, сега начело на „Бенетон” остават другите двама основатели – Лучано и Джулиана.