Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Млад мъж от София е задържан за отглеждане на марихуана в землището на пазарджишкото село Сестримо, съобщиха от полицията.

Оперативни екипи на полицейското управление в Септември и участъка в Белово провеждали акция по противодействие на производството на наркотици в района, когато в местност край Сестримо открили засадени 15 растения с марихуана.

Проведеното разследване установило, че дрогата е била отглеждана от неизвестния до момента на органите на реда 27-годишен Николай Д. от столицата. При последвалото претърсване в наследствената къща на задържания в селото били намерени още уреди и пособия за отглеждане на канабиса, както и 11 броя бойни патрони, които стопанинът съхранявал без необходимото разрешение. Цялото количество марихуана, пособия за отглеждане и боеприпасите са иззети.

Същевременно при операция по пътищата в региона екип на полицейското управление в Пещера засякъл лек автомобил "БМВ" на пътя за брациговското село Исперихово.

Униформените спрели возилото и предприели проверка. Зад волана на колата бил 28-годишният Атанас Т. от Стамболийски, а до него пътувал 18-годишният Румен К.

При вида на униформените пътникът опитал да се отърве от електронна везна и няколко хартиени и полиетиленови плика. Оказало се, че това са почти 19 грама суха марихуана разпределени в малки дози и хартиено пакетче с метамфетамин. Дрогата е иззета, а двамата са задържани в ареста.