Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БЪДЕЩЕ: Футболистите на ЦСКА чакат продажбата на Спас Делев, за да си получат заплатите.
БЪДЕЩЕ: Футболистите на ЦСКА чакат продажбата на Спас Делев, за да си получат заплатите.
ЦСКА няма пари за зимна селекция и ще разчита на настоящите футболисти през втория полусезон от шампионата.
Ръководството на клуба не успя да изчисти задълженията си, заради които банковите сметки на тима са запорирани.
Шефовете на отбора са направили запитвания в тимове от "А" група за някои евентуални нови футболисти, но са ударили на камък. Причината е некоректното отношение при плащанията в последните две години.

"Може да минем и без нови попълнения, защото имаме стойностни футболисти, които най-сетне показаха пълния си потенциал - разкриха от спортно-техническия щаб на "армейците". - Видя се, че печелим победи с тях, въпреки че голяма част
бяха отписани
от Павел Дочев и Гьоре Йовановски. Милен Радуканов е много по-близко до момчетата и успява с индивидуален подход да изстиска най-доброто от тях."
През лятото "армейците" купиха осем чужденци. В тима се върнаха няколко преотстъпени футболисти. Най-големият трансферен удар беше вземането под наем на вратаря на "Славия" Раис М'Боли. Стражът със сигурност
напуска ЦСКА
и ще изиграе последния си мач срещу "Порто".

"Ще продадем Раис М'Боли в чужбина - обяви пред "168 часа" президентът на "Славия" Венци Стефанов. - Има няколко много интересни оферти за него. Ще има повече подробности, когато подпишем."
"Червените" могат да загубят още двама чужденци. Сигурен пътник е италианецът Кристиан Тибони. Той си позволи да
скочи срещу треньора
Милен Радуканов, не е долюбван и от българските съотборници. Грегори Нелсън е пожелал да получава повече игрово време, защото трудно намира място в титулярния състав. Той е готов да прекрати договора си по взаимно съгласие.

"Липсата на пари се усеща, но добре, че мачовете приключват, защото момчетата не са вземали пари от октомври - добавиха от спортно-техническия щаб на "армейците". - Надяваме се нещата да се оправят след Нова година. Ако ръководството продаде някой, ще има пари за заплати." Най-актуалните имена за продажба са Спас Делев, Маркиньос, Мишел Платини и Килиън Шеридан. За тях не са постъпили сериозни оферти. Шефовете на ЦСКА ще се опитат да ги пласират по време на подготвителния лагер. "Червените" ще играят няколко контроли в Турция през февруари. По същата схема "армейците" продадоха през миналия сезон Иван Иванов и Иван Стоянов в Русия.
В "Левски" са решили да привличат
нов нападател
само ако Гара Дембеле бъде пласиран. Срещу голмайстора на "А" група се водят две дела, които със сигурност ще се проточат до края на сезона. Това означава, че талантът има шансове да довърши първенството, но до 9 месеца ще бъде продаден.

"Разделихме се с холандеца Андвале Слори, който
разочарова с изявите си
но имаме вариант за офанзивни играчи в лицето на Исмаил Иса и Александър Киров - коментираха от щаба на "Левски". - В българското първенство няма равностоен заместник на Дембеле, а от чужбина е рисково да се търси футболист, който не е проверен."

"Сините" ще направят офанзива с привличането на Базил де Карвальо. Нападателят на "Локомотив" (Пд) беше оценен на внушителните 2 млн. евро от собственика на клуба Коко Динев. Бизнесменът е в отлични отношения с Тодор Батков и Георги Иванов-Гонзо. По тази ос Гара Дембеле беше привлечен в "Левски". "Сините" ще заложат и на още един свой юноша, който беше харесан от английския гранд "Тотнъм". Жак Коен е блеснал в тренировъчните мачове, където участва спортно-техническият директор на клуба Георги Иванов-Гонзо. 17-годишният нападател е
в полезрението
на два италиански клуба.
"Левски" няма да се засече с ЦСКА и "Литекс" в Турция по време на подготовката. "Сините" ще под-греят за пролетните битки от "А" група с лагер в гръцката база до градчето Александрополис. Втората част от тренировките преди подновяването на шампионата ще бъде в Кипър.

"Локо" (Сф) в мъгла
Програмата за подготовката на "Локомотив" (Сф) все още тъне в мъгла.
Единственото ясно нещо е, че играчите се събират на стадиона в столичния квартал "Надежда" на 6 януари. "Железничарите" са четвърти във временното класиране. Те имат равни точки с третия - "Черноморец".
Основната цел на ръководството е да запази Цветан Генков за втория полусезон. Нападателят беше даден под наем от руския "Динамо" (М). Лично собственикът на "Локомотив" (Сф) Николай Гигов ще съдейства за удължаване на престоя на Генков.

"Черноморец" също в Анталия
Въпреки намаляването на бюджета, "Черноморец" ще проведе втората част от подготовката си в турския курорт Анталия.
"Акулите" заминават на 2 февруари и ще останат до 14-и. Преди това третите в класирането на "А" група, които все още са без треньор след освобождаването на Краси Балъков, ще се готвят в Поморие.
През зимната пауза тимът ще изиграе общо осем контроли. Първата е на 21 януари със "Созопол", а последната на 19 февруари със "Сливен". Футболистите се събират в Бургас на 5 януари от 14 ч.

8 контроли за "Локо" (Пд) в Испания
"Локомотив" (Пд) ще изиграе осем контролни срещи в курорта Марбея (Исп).
Проверките са уговорени със съдействието на президента Коко Динев. "Смърфовете" ще се срещнат с руските ЦСКА (М), Динамо (М) или "Зенит", швейцарския "Йънг Бойс", полския "Арка" (Гдиня), чешкия "Спарта" (П), украинския "Шахтьор", испанските "Малага" и "Херес". Тимът ще бъде между 25 януари и 15 февруари на Иберийския полуостров. Преди това "Локо" (Пд) ще тренира в Сандански от 11 до 23 януари.
Футболистите се събират на 5 януари.

Стойчо Стоилов: Сандриньо и Дока остават
Главният мениджър на "Литекс" Стойчо Стоилов отново ще бъде най-главният играч за шампионите. В ръцете на бившия национал е селекцията на тима, както и плановете за подготовка на лидера в класирането на "А" група.
- Г-н Стоилов, кога започват подготовка футболистите на "Литекс"?
- Събираме се на 5 януари в Ловеч. Ще прекараме няколко дни в града за медицински изследвания. След това заминаваме за лагер в Свиленград. Втората част от подготовката ще протече в Сандански. На 6 февруари пътуваме за турския курорт Анталия.
- Ясни ли са вече противниците за контролите?
- Да, разбрали сме се за три от четирите приятелски мача в Анталия. Ще играем с румънския "Клуж", полския "Лех" и руския "Анжи". Остава да уточним още един противник.
- Подписахте с бразилския полузащитник Нене, ще има ли още нови попълнения?
- Това ще стане ясно след Нова година. Водим преговори, но ще разчитаме основно на настоящия състав. По медиите се писа, че Сандриньо ще напуска България, но той е футболист на "Литекс". Същото се отнася и за Дока. Към този момент разчитаме на тях.

Кокала води "Славия" в Израел
ТРЕНЬОРЪТ на "Славия" Емил Велев-Кокала ще заведе своите футболисти на подготовка в Израел.
Наставникът на "белите" дълги години играеше в Обетованата земя. Той има израелско гражданство и е в отлични контакти с местните тимове. "Славия" заминава за Израел на 10 януари. Тимът ще прекара две седмици в тренировки и контролни срещи. Вторият етап от подготовката ще премине в турския курорт Анталия. "Белите" пристигат на 2 февруари.
"Ще вземем 2-3 нови имена, но няма да бъде нещо сензационно - каза президентът на "Славия" Венци Стефанов. - Момчетата ще бъдат от българското първенство."
Стойчо Стоилов
Стойчо Стоилов
Цветан Генков
Цветан Генков
Коко Динев
Коко Динев
Емил Велев
Емил Велев
Красимир Балъков
Красимир Балъков