Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО: Помни ли някой как Доган подкрепи Костов?!
МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО: Помни ли някой как Доган подкрепи Костов?!

 

Черни облаци надвиснаха над десните партии. Те идват от заканата на ДПС да завие надясно.
"Планът на Доган може да има успех, защото те са партия, която
реши ли нещо
го постига" - анализира ситуацията депутатът от ГЕРБ д-р Светослав Неделчев.
"Възможно е част от Синята коалиция да се съюзи с хората на Доган за общи действия вдясно" - прогнозира д-р Неделчев. Според него съюзяването би било напълно възможно като вариант, но без Иван Костов, който е в стар конфликт със Сокола. Като резултат ОДС да се разцепи, прогнозират политическите анализатори.
"ДПС поема

курс надясно

защото ГЕРБ не прави никакви реформи във важни сектори на обществения живот" - обяви зам.-председателят на партията Лютфи Местан.
"За сметка на реформите, които трябва да извършва правителството на ГЕРБ, харчи пари за пиар акции. Назрява необходимостта от нова формула на стратегическо партньорство в името на националните интереси" - аргументира желанието за нов завой вдясно и депутатът на Движението Четин Казак. Несправянето с проблемите илюстрирало безсилието на управляващите и техните партньори в намирането на алтернатива за

обществото

"България страда от липсата на идейни партии, от типа на европейските - няма. Има само едно афиширане "Аз мога всичко, от мен зависи всичко." Това

перчене

няма нищо общо с възможностите ти"- казва депутатът Ремзи Осман по адрес на управлението на ГЕРБ.
Според заместници на Доган идеята била дясното политическо пространство, в което от години са се настанили партиите монополисти - СДС и ДСБ да бъде заето от ДПС. Амбицията на движението, освен да измести сините, е да започне битка за електората им. Щенията на Догановите хора са улеснени от няколко благоприятни обстоятелства.
"Дясното пространство в момента е дезорганизирано, цари абсолютен хаос, няма силен субект, който да поеме ролята на двигател. Потенциал има в някаква степен" - обяснява заместник-председателят на ДПС - доц. Алиосман Имамов.

Филиз Хюсменова - зам.-председател на ДПС:
Хората не вярват на десните

ДПС е партия, която не е чужда на синята идея. За съжаление истинските ценности на дясната ориентация са актуални и днес, но хората загубиха доверие в техните носители. В този смисъл трябва да се търси съпричастността на ДПС към дясното.

Ген. Атанас Атанасов, председател на ДСБ София:
Правят се на интересни


С политически търговци нямаме намерение, нито желание да преговаряме. Това е несериозно. Тяхното място е в съда. Доган и компания трябва да понесат наказателна отговорност за кражбите през последните осем години, а не да се присламчват към тази или онази партия.


Иван Сотиров - член на националния съвет на СДС:
Политическа закачка

Желанието на ДПС да заеме дясното пространство ми звучи по-скоро като политическа закачка, а не като политически анонс. Несериозна теза, да не употребя по тежката дума "абсурдна". От тази партия благоприличие не може да се очаква, като имам предвид тежкото наследство от проблеми по време на управлението на тройната коалиция. Да станат интересни с етническия модел е невъзможно, тъй като той е абсурден. Както самият проект ДПС. Жал ми е за основната електорална маса - българските турци. Лидерите се опитват да правят някакъв хибрид - да бъдат етническа партия с идеологическа ориентация.